ZVIJEZDA BLAGDANSKOG STOLA

Još nije kasno za omiljene kolače: Napravite čokoladnu salamu za koju će se tražiti komad više

24.12.2020.
u 17:20

Recepte Anamarije Habuš s bloga Mrvice sa stola i njezinog Instagram profila uvijek rado isprobamo jer su jednostavni, gotovi za čas i, najvažnije od svega, jako ukusni. Za njezine se kolače uvijek traži komad više, a posebno uživamo u njezinih božićnim receptima.

Jedan od njih je i onaj za čokoladnu salamu, popularan božićni kolač koji svoje mjesto nađe na mnogim blagdanskim stolovima. 

Zvijezde ovog kolača su čokolada, keksi te suhe smokve, a recept ponađite u nastavku.

Sastojci

200 g tamne čokolade
100 g maslaca
70 g šećera u prahu
100 g sitno sjeckanih suhih smokava
2 žlice džema od smokava i naranče
100 g suhog keksa
2 žlice ruma


 

Priprema

-Čokoladu i maslac otopite na pari, dodajte šećer u prahu i miješajte dok se svi sastojci ne sjedine.
-Sitno nasjeckane smokve i izlomljene kekse stavite u zdjelu, dodajte im rastopljenu čokoladu, maslac, rum, džem od smokava i naranče te promiješajte da se sastojci sjedine.
-Smjesu ostavite da se ohladi te ju potom istresite na prozirnu foliju.
-Rukama formirajte oblik salame i zamotajte čvrsto u foliju. Salamu stavite u hladnjak preko noći.
-Ohlađenu salamu ostavite na sobnoj temperaturi 30 minuta, uvaljajte u šećer u prahu i narežite na debljinu 1 cm

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije