NAJNOVIJI PODACI

Od 18 testiranih u HNŽ-u, šest pozitivnih na koronavirus

26.03.2020.
u 12:16

U izolacijskom bloku Klinike za infektivne bolesti u Mostaru trenutno nalazi sedam bolesnika, od kojih su tri na respiratoru, jedan na kisiku, a ostali su u poboljšanju

Od ukupno osamnaest testiranih osoba u Zapadno - hercegovačkoj  i Hercegovačko - neretvanskoj županiji šest osoba je pozitivno na koronavirus.

Kako je potvrđeno i na konferenciji za medije Kriznog stožera HNŽ koja je danas održana u Mostaru, od šest pozitivnih dva su slučaja iz Mostara, tri iz Širokog Brijega i jedan iz Gruda. 

Naglašeno je i kako su evidentirali dva klastera, jedan iz SKB Mostar a jedan u zračnoj luci. 

Direktor Zavoda za javno zdravstvo HNŽ-a Nermin Avdić istaknuo je da se u izolacijskom bloku Klinike za infektivne bolesti u Mostaru trenutno nalazi sedam bolesnika, od kojih su tri na respiratoru, jedan na kisiku, a ostali su u poboljšanju. 

Od zaraženih virusom covid-19 u HNŽ-u, devet registriranih pacijenata je iz Mostara i 17 iz Konjica.

Prvi slučaj zaraze u toj županiji zabilježen je 17. ožujka u Mostaru, a prvi smrti slučaj prouzročen koronavirusom zabilježen je u protekli utorak kada je preminuo 53-godišnji muškarac iz Konjica.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije