Visoki predstavnik EU za vanjske poslove i sigurnosnu politiku

Josep Borrell idući tjedan u posjetu BiH

Josep Borrell
pool/REUTERS/PIXSELL
12.03.2022.
u 16:03

Očekuje se da će Borrell stići u Sarajevo u srijedu

Visoki predstavnik EU za vanjske poslove i sigurnosnu politiku Josep Borrell će posjetiti Sjevernu Makedoniju, Albaniju i Bosnu i Hercegovinu idući tjedan da bi ponovno izrazio podršku EU regiji s obzirom na ruski rat protiv Ukrajine i na njegov utjecaj na sigurnost Europe u cjelini, priopćeno je iz Europske službe za vanjske poslove.

Planirano je da Borrel ove posjete obavi od 13. do 16. ožujka.

Očekuje se da će Borrell stići u Sarajevo u srijedu, te će posjetiti Operaciju EUFOR Althea u zemlji nakon što je kapacitet trupa na terenu nedavno skoro udvostručen. Zatim će se sastati s predstavnicima vlasti u BiH, te s predstavnicima oporbenih stranaka i civilnog društva.

Navedeno je da će Borrell u ponedjeljak boraviti u Skoplju, gdje će imati sastanke s predsjednikom Stevom Pendarovskim, premijerom Dimitrom Kovačevskim, te drugim visokim dužnosnicima te zemlje.

U utorak će otputovati u Tiranu, gdje će se sastati s premijerom Edijem Ramom i drugim predstavnicima vlasti, te predstavnicima civilnog društva.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?