potpredsjednik Europske komisije

Josep Borrell sutra u posjetu BiH

20.11.2020.
u 18:11

Josep Borrell, visoki predstavnik Europske unije (EU) za vanjske poslove i sigurnosnu politiku i potpredsjednik Europske komisije, boravit će u posjeti Bosni i Hercegovini u subotu, 21. studenoga, priopćila je Delegacija Europske unije u Bosni i Hercegovini.

Tijekom posjeta, Borrell će se sastati s predstavnicima vlasti, oporbe i civilnog društva, kako bi razgovarao o konkretnim reformama i inicijativama za poboljšanje životnog standarda građana u okviru procesa europskih integracija Bosne i Hercegovine, a u skladu s ključnim prioritetima iz Mišljenja Europske komisije o zahtjevu za članstvo u EU.

Protokolom je predviđeno da se Borrell sastane s Predsjedništvom BiH, zamjenicima predsjedatelja Vijeća ministara BiH Vjekoslavom Bevandom i Biserom Turković, kao i s članovima Zajedničkog kolegija Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

Predviđeno je i njegovo javno obraćanje o temi  „Od Daytona ka Briselu“.

Prema najavi, europski dužnosnik Josep Borrell posjetit će tijekom ovog boravka u BiH i Muzej ratnog djetinjstva.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije