Dopredsjednik RS-a

Josip Jerković u službenoj posjeti općini Gradiška

ffggf
07.03.2017.
u 16:30

Dopredsjednik RS Josip Jerković službeno je danas 7. ožujka 2017 godine posjetio općinu Gradiška kojom prigodom je održao sastanak sa načelnikom općine Zoranom Adžićem i suradnicima.

Načelnik Adžić upoznao je nazočne na sastanku sa realizacijom raznih projekata koji su u tijeku radova ili su u pripremi. Posebno je naglasio poduzetničku zonu u Novoj Topoli, te je zamolio dopredsjednika da sukladno mogućnostima pozove investitore iz Republike Hrvatske i drugih zemalja EU da dođu u Gradišku i pokušaju dio poslovanja prenijeti u općinu.

Došao sam danas u Gradišku iz nekoliko razloga. Općina Gradiška je kao i općina Brod tzv. ulaz u Bosnu i Hrecegovinu i kao takva zaslužuje posebnu pozornost. Nastojim obići sve općine i gradove u RS gdje žive Hrvati, te je to također dodatni razlog za današnju posjetu. Drago mi je da je načelnik naglasio kako je u dobroj suradnji sa Hrvatima koji tu žive i da im pomaže u svim prigodama sukladno raspoloživim mogućnostima. Ova općina se nalazi na dobrom zemljopisnom području, blizina auto ceste u HR, a samim tim i Europske unije, što omogućava brži plasman robe, ali i zainteresiranost općinske administracije za lakše ishodovanje dokumentacije, izjavio je Jerković.

Nakon općine, dopredsjednik je posjetio obitelj Angele Ćorković u Mičijama, čija se obiteljska kuća obnavlja sredstvima  Virovitičko-podravske županije iz projekta „Jedna HR županija-jedna obnovljena kuća u BiH“. Na kraju posjete općine Gradiškoj, dopredsjednik se u župnom uredu sastao sa župnikom vlč. Markom Stojčićem i hrvatskim povratnicima.

Posjeti općini Gradiška nazočio je i savjetnik dopredsjednika Mario Zeko.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?