Oglasila se odvjetnica

Josipu Rimac ova situacija jako teško pogađa

28.07.2020.
u 13:21

Lidija Horvat, odvjetnica bivše državne tajnice Josipe Rimac osumnjičene u aferi Vjetroelektrane, u N1 Studiju uživo potvrdila je da je pisala pritužbu zbog produljenja istražnog zatvora Rimac te da se boji da bi Uskok mogao ići s dodatnim proširenjima kako bi se "ishodila daljnja protuzakonita lišavanja slobode Josipe Rimac".

Horvat je napomenula da njezinu klijenticu jako pogađa situacija, a da ne dobiva mnoge odgovore: "Smatram da se ovakvim postupanjem želi utjecati na osobu i slomiti otpor, možda dovesti do priznanja. To nije zakonit put i to ne može biti način postupanja državnog tijela."Premda je dobila uvid u spise i naloge, još uvijek imaju uvid tek u manji broj transkripata: "Ostalo se nalazi na 72 CD-a. Obrana je izračunala da bi nam trebalo sedam mjeseci da bismo to preslušali, a uskraćeno nam je presnimavanje tih CD-a. Podnijela sam i za to pritužbu, ako zakon dozvoljava da snimke dobijemo kad predmet dođe u raspravu, ne postoji zakonsko objašnjenje za takvu uskratu."

Josipa Rimac je sama u ćeliji, a kako kaže njezina odvjetnica, ne može dobiti informaciju je li joj ugroženo zdravlje zbog jednog zabilježenog slučaja koronavirusa u zatvoru.

Na koncu je Horvat napomenula da istražni zatvor mora biti razmjeran mogućoj kazni.

"Istražni zatvor mora biti razmjeran mogućoj kazni koja se može očekivati. Dosad se za gospodarski kriminal izriču uvjetne kazne, rad za opće dobro i ne bi smio istražni zatvor prijeći u sankciju." 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?