Zamjenik ministra obrane BiH

Jusić u posjeti Stalnoj misiji BiH pri Uredu UN i sjedištu OESS-a u Beču

sdsdsd
10.03.2017.
u 12:45

Zamjenik ministra obrane BiH Sead Jusić boravio je od 8. do 10. ožujka u službenoj posjeti Stalnoj misiji Bosne i Hercegovine pri Uredu UN-a, OESS-u i drugim međunarodnim organizacijama i sjedištu OESS u Beču, gdje je razgovarao sa osobljem Misije BiH, direktorom Centra za prevenciju konflikta veleposlanikom Marcelom Pesko, te veleposlanikom BiH u Austriji Tomislavom Lekom.

Tijekom posjete Stalnoj misiji Bosne i Hercegovine pri Uredu UN-a, OESS-u i drugim međunarodnim organizacijama i sjedištu OESS u Beču, zamjenik Jusić se sastao sa veleposlanikom Sanjinom Halimovićem i osobljem Misije.

Veleposlanik Halimović, vojni ataše brigadir Slobodan Tanasilović i osoblje Misije informirali su zamjenika ministra Jusića i delegaciju MO BiH o najznačajnijim aktivnostima u Misiji, kao i aktivnostima OESS-a u Beču.

Također, u sjedištu OSCE-a zamjenik Jusić se sastao sa direktorom Centra za prevenciju konflikta veleposlanikom Marcel Pesko, sa kojim je razgovarao o situaciji na zapadnom Balkanu, strukturalnom dijalogu, projektima SECUP/SAFE-UP, podršci Centra za prevenciju konflikta u implementaciji Daytonskog mirovnog sporazuma i drugim projektima u kojima nam OESS pruža značajnu podršku.

Tijekom razgovora, zamjenik ministra Jusić je istakao značaj podrške koju OESS pruža Bosni i Hercegovini i Ministarstvu obrane BiH, pri čemu je posebno naglasio navedene projekte i potrebu nastavka zajedničkih napora na stvaranju sigurnijeg okruženja za građane Bosne i Hercegovine.

U nastavku posjete zamjenik ministra Sead Jusić se sastao i sa veleposlanikom Bosne i Hercegovine u Republici Austriji Tomislavom Lekom, koji je informirao delegaciju o aktivnostima koje se realizuju u Veleposlanstvu, kao i aktivnostima koje Veleposlanstvo BiH u Beču vodi na unapređenju bilateralnih odnosa Austrije i Bosne i Hercegovine.

Drugog dana službene posjete, delegacija Ministarstva obrane BiH je, zajedno sa komandantom EUFOR-a generalmajorom Friedrichom Schrötterom, posjetila Vojni muzej u Beču, gdje je sa rukovodstvom ove institucije razgovarano o mogućim modalitetima suradnje.

Posebno je istaknuta moguća suradnja koja se odnosi na kulturno-povijesne aktivnosti, čuvanje tradicije, te upotrebu i čuvanje arhivske i muzejske građe, priopćeno je iz Ministarstva obrane BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?