ISTRAŽIVANJA

Jutarnje vijesti utječu na zdravlje

25.08.2020.
u 15:59

Stručnjaci tvrde da jutarnje informativne emisije mogu izazvati loše psihičko zdravlje kod ljudi zbog količine negativnih vijesti. Ako nam dan počne sa negativnim informacijama to smanjuje produktivnost na poslu i čini nas depresivnim. Znanstvenici su 110 osoba kojima dan počinje s jutarnjim vijestima, podijelili u dvije grupe. Prva grupa je slušala 10 minuta deprimirajuće vijesti, dok je druga tri minuta provela slušajući pozitivne informacije.

Nakon šest sati, svi sudionici su odgovarali na pitanja koja su im stručnjaci postavljali, kako bi se utvrdilo koliko je ko uznemiren, pod stresom ili spokojan i miran. Ispitanici koji su 10 minuta slušali samo negativne informacije imaju 27 posto više šansi da tijekom dana budu deprimirani ili pod stresom, dok je njihova produktivnost na poslu smanjena. Stručnjaci predlažu da ujutru prvo odaberemo pozitivne vijesti, ako odmah imamo potrebu za informiranjem, a da negativne ostavimo za malo kasniji dio dana.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?