Kad završe radovi, prestat će prometne gužve u Kiseljaku

13.09.2023.
u 07:50

Prometnim gužvama zbog gradnje obilaznice na magistralnoj prometnici na ulazu u Kiseljak iz smjera Sarajeva uskoro bi trebao doći kraj.

Kiše pokvarile planove

Do kraja rujna planiran je završetak prve faze gradnje velike obilaznice, višemilijunskog projekta koji podrazumijeva izgradnju kružnog toka, mosta preko rijeke Lepenice te dionice od 1,1 km do tunela koji će se probijati i graditi u drugoj, znatno skupljoj i zahtjevnijoj fazi projekta. Potvrdio nam je to Ljubo Pravdić, direktor Cesta Federacije BiH, koje su investitor gradnje obilaznice. - Radovi su počeli u lipnju prošle i trebali su biti završeni do kraja lipnja ove godine. Kiše i poplave su ih usporile. Do kraja rujna radovi bi, prema sadašnjoj dinamici, trebali biti završeni - objasnio nam je Pravdić.

Po završetku prve faze vrijedne 4,2 milijuna KM, koja su osigurana preko Europske banke za obnovu i razvoj, počinje se s planiranjem druge, puno skuplje i zahtjevnije faze koja podrazumijeva gradnju tunela u dužini 650 metara te kružnog toka na regionalnoj prometnici Kiseljak - Visoko. - Druga, puno zahtjevnija faza, odnosno njezin početak, ovisi o iznalaženju potrebnih sredstava - ističe direktor JP Ceste Federacije BiH. Radovi u drugoj fazi, prije svega zbog tunela, trajat će puno dulje, ali u ovom je trenutku najvažnije osigurati potrebna sredstva kako bi se što prije krenulo s realiziranjem i druge faze, naglašava naš sugovornik. Obilaznica u Kiseljaku jedan je od projekata koji ima visok stupanj opravdanosti jer središtem mjesta prolazi magistralna cesta, jedna od najprometnijih u Federaciji BiH, s prometom od 12 tisuća vozila dnevno.

Nestrpljivi vozači

Njome prometuju i brojna teretna vozila koja svakoga dana prolaze, uz ostalo, i pored dviju osnovnih škola. Vozači koji ponekad izgube strpljenje zbog povremenih gužvi koje gradnja obilaznice stvara u prometu to bi svakako trebali imati na umu.

Gužve su sastavni dio radova čijim će se završetkom Kiseljak prometno značajno rasteretiti, a sigurnost Kiseljačana i svih koji prolaze središtem ovog mjesta značajno poboljšati.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije