Neum

Kako Hercegovinu učiniti prepoznatljivom turističkom destinacijom

10.06.2019.
u 18:55

Međunarodna znanstveno-stručna turistička konferencija “Od lokacije do destinacije” održava se 14. lipnja 2019. u Grand hotelu Neum u organizaciji Regionalne agencije za razvoj te udruge Ex Ponto Mostar, u sklopu Europskog tjedna za održivi razvoj, a pod pokroviteljstvom predsjednika Vlade HNŽ-a dr. sc. Nevenka Hercega.

Imidž i potencijali

Cilj konferencije je brendirati regiju Hercegovina kao krajnju turističku destinaciju predstavljanjem turističkih kapaciteta, prirodnih ljepota i povijesnih znamenitosti ove regije. Konferencija se sastoji od triju panela: brendiranje destinacije, od lokacije do destinacije, mediji i oglašavanje u turizmu.

Kako navode organizatori, kroz sudjelovanje domaćih i međunarodnih stručnjaka i organizacija, na ovoj konferenciji, pokušat će se dati odgovori i smjernice za budućnost kako bi regija i ime Hercegovine postalo prepoznatljivo kao krajnja turistička destinacija.

Fokus konferencije stavljen je na predstavljanje i brendiranje te posebno kreiranje imidža turističkih potencijala Hercegovine. Sudionici konferencije na panelima će raspravljati i o načinima najučinkovitijeg predstavljanja onoga čime Hercegovina raspolaže: prirodne ljepote, povijesne znamenitosti, poznati Hercegovci, a poseban naglasak stavljen je na mogućnosti dodatnog razvoja i potencijala vjerskog turizma.

Brojne prednosti

Prema riječima Gorana Milića, jednog od predavača na konferenciji: “Hercegovina se može prepoznati po bezbroj stvari, možda ne baš po onima na kojima se inzistira, ali sigurno po Međugorju, Mostaru i Neumu, dakako. Tu su i vina primjerene kvalitete za cijenu. Nisu to najbolja vina na svijetu, ali su jedina u ovom dijelu regije koja daju kvalitetu odgovarajuće cijene. Zatim, janjetina i prstaci od gastronomije te Široki Brijeg kao grad s najvećom kvalitetom života u BiH. Kad gledate kako oni rade, najbolji su”.

Konferencija “Od lokacije do destinacije” je znanstveno–stručnog karaktera, što se odražava i kroz predavanja domaćih turističkih djelatnika te eminentnih predavača iz oblasti turizma, brendiranja, stvaranja i kreiranje imidža.

Konferencija je namijenjena svima koji se bave ili će se baviti djelatnošću iz oblasti turizma, međunarodnim stručnjacima i predavačima, voditeljima turističkih klastera i agencija, kako stranih tako i domaćih, stručnjacima iz oblasti brendiranja i stvaranja imidža, turističke zajednice/domaće i iz susjednih zemalja te novinarima koji se bave ovom djelatnošću, odnosno u svom radu prate djelokrug turizma i, naravno, studentima iz BiH i zemalja regije. Ulaz na konferenciju je slobodan.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?