Građani dali odgovor

Kako je Ključ 'zaključao' ulazak koroni? NIJEDNOG SLUČAJA NEMAJU

28.07.2020.
u 09:15

Novi slučajevi koronavirusa zabilježeni su i na području Unsko-sanske županije. Tu je do sada registrirano ukupno 229 slučajeva, dok je trenutno aktivno 79 slučajeva.

I dok se koronavirus širi ovom županijom, u Ključu još nije zabilježen niti jedan slučaj od početka pandemije.

Ekipa BHRT-a provjerila je zašto je to tako.

"Savjest građana Ključa je bila zaista na visokoj razini i zahvaljujući svima u tom lancu, za sada, nemamo nijednog zaraženog. Mada, nitko ne može tvrditi da nećemo sutra imati zaraženih, to ne ovisi od nas. Ali, evo, ipak se nadam da će ostati stanje ovako kako je”, kaže Nedžad Zukanović, načelnik Općine Ključ. 

Kako je moguće da u Ključu do sada nije zabilježen niti jedan slučaj zaraze koronavirusom, nitko sa sigurnošću ne može reći. Međutim, ono što je sigurno je da se građani ovog grada pridržavaju svih epidemioloških mjera. 

U anketi, građani su rekli: 

“Nosimo maske svi, i ja i muž. Djeca rade, koliko mogu pridržavaju se, moramo se čuvati”.

“Ja poštujem mjere zaštite. Imam 70 godina, vjerujem ovo što govore i dok se vjerovalo nije ni bilo zaraženih”.

“Odgovornost je velika, stvarno. U ustanove ne možeš ući nigdje, bilo gdje da dođes. Svugdje na vratima stoji obvezna maska, obavezno je moraš nositi”.

Do sada je iz Ključa na koronavirus testirano više od 230 osoba. Iz ključkog doma zdravlja kažu da je pravovremeno provođenje mjera prevencije, ali i jako dobra suradnja s ostalim akterima na razini lokalne zajednice vjerojatno utjecala na današnju epidemiološku situaciju. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?