Široki Brijeg

Kako je trebao izgledati Zavod “Sveta obitelj” zna samo fra Jozo

04.06.2017.
u 07:00

Skriveno od znatiželjnih pogleda slučajnih prolaznika, u novom širokobriješkom naselju Puringaj, smješteno je jedno čitavo naselje. Mnoštvo grandioznih objekata, prekrasni cvjetni aranžmani, s puno ukusa uređeni parkovi te nesvakidašnje brončane i gipsane statue krase taj dio širokobriješkog naselja, piše Večernji list BiH. Vjerojatno ni mnogi Širokobriježani ne znaju kako u svom gradu imaju tako uređeno naselje, bez uskih uličica i prometnih problema, bez otpada i nepropisno parkiranih automobila... Sve je to smješteno na maloj visoravni koja nadvisuje grad i pokušava se približiti grandioznim zdanjima širokobriješke crkve i Gimnazije.

Funkcija doma

Sve je počelo u jesen 1997. godine kada je krenula izgradnja Zavoda Svete obitelji zahvaljujući isključivo fra Jozi Zovki. Zavod je otvorio vrata svojim prvim štićenicama u listopadu 2000. godine, a izgrađen je zahvaljujući novčanim i materijalnim donacijama prijatelja i dobročinitelja. Zavod Svete obitelji je ustanova za smještaj, odgoj i obrazovanje djevojaka bez odgovarajuće roditeljske skrbi i djevojaka iz socijalno ugroženih obitelji. U tom kompleksu, koji je smješten na tridesetak “duluma” zemljišta koje je donirala općina, nalaze se i prostorije Udruge “Međunarodno kumstvo djetetu Herceg Bosne”. Te udruge su u svoje programe uključile više od 8000 djece koja su u ratu u Bosni i Hercegovini i u Hrvatskoj ostala bez jednoga ili oba roditelja. 

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?