savjeti

Kako pametno obaviti online shopping?

07.06.2020.
u 12:05

Koronavirus je bacio modne brendove na koljena, zbog čega nas mnogi ovih dana časte velikim popustima. Kako se “obraniti” i odlučiti za samo one komade koje ćete uistinu dugo nositi?

Dani samoizolacije, gubitka posla ili klijenta, promjena stila života – sve nas je ovo navelo na pažljivije odluke, barem bi tako trebalo biti. Samoodrživa moda dobila je na važnosti, dok su trendovi ostali važni samo onima koji se još uvijek traže po pitanju stila. Temu “Kako pametno kupovati” zapravo bismo mogli i jako asocirati temom “Kako pronaći svoj stil”, a to se možda u današnje vrijeme čini puno lakše no što uistinu jest. Grazia.hr donosi nekoliko smjernica koje bi vam mogle pomoći.

Naučite reći “ne”

Sniženja i povoljne ponude nužno ne znače povoljne ponude za vas. Krenite od vlastitog ormara i popisa. Što vam nedostaje, koja vam je odjeća ključna za svaki dan, kako se u njoj želite osjećati. Vizualizirajte situacije u kojim ćete se naći nadolazećih mjeseci, ali možda i za godinu dana, hoće li vam se taj odjevni komad i dalje sviđati? Na temelju tih odgovora napravite popis i na webshopovima tražite upravo takve komade. Zanemarite onu boho suknju za “neki event u prirodi”, ako uopće ne odgovara vašem stilu i recite joj – “ne”.

Boje, krojevi, materijali

Kroz godine ste vjerojatno već naučili koje vam boje pristaju, a koje ne. Isto je i s krojevima. Imajte to na umu kada kupujete novi komad i nemojte pomisliti da će vam možda ove sezone on pristajati drukčije. Držite se svojih saznanja i okvira, kao i odgovarajućih veličina (često mislimo da će nam manji ili veći broj pristajati bolje) kako vam na kraju novi shopping izlet ne bi stajao u ormaru. Isto tako, pročitajte taj sadržaj materijala, on bi vam itekako trebao činiti razliku.

Neke stvari jednostavno su precijenjene

Budimo iskreni – koliko je novaca realno OK ostaviti na novu haljinu. Sjetite se da je to samo odjevni komad u kojem ćete otići na kavu ili večeru. Da, želite da je lijep ili udoban, no to je i dalje samo haljina. Napravite dogovor sami sa sobom do kojeg iznosa idete za pojedine odjevne komade i budite iskreni prema sebi. U doba koronavirusa i krize sigurno vam još ne treba nepotreban minus na računu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?