kolumna
Povratak na članak

Kako sam iz ratnog Sarajeva svjedočio o padu srebreničke enklave

Komentari 6

RI
rikavac
09:11 12.07.2016.

tako su generali Hvo i Armije bih 92 godine pred novu godinu zasjedali i dogovorili da se nece medjusobno napadat da se treba zajedno odbranit od Jna i srba.Onda je 93 godine 3.6. krenuo napad Armije bih na srednju Bosnu gdje je srednja bosna bila u okruzenju 9 mjeseci.Hvala bogu pa je bio Hvo sa pravim ljudima i borcima sa pravim zapovjednicima Ivicom Rajicem ,Dariom Kordicom koji su uspjeli odbranit Srednju bosnu i odbranit od pokolja Armije Bih. Ivica Rajic je osudjen na 15 godina samo zato sto je zapovijedao u Kiseljaku i samo zato sto je odbio zapovijed Tudmana i Suska da se preda Srednja bosna u muslimanima u Zamjenu za Stolac okolica Capljine i dio Mostara gdje su se trebali naselit Hrvati iz Srednje Bosne a ti muslimani iz Hercegovine u Srednju bosnu.

VL
GO
goran110
10:16 12.07.2016.

Istina je da je bio planiran proboj puta prema sarajevu armije i hvo samo sto je hvo ucestovo sa minimum snaga a osobno sam ucestvo akciji.Srbska vojska je znala za tu akciju i vec su bili dobro obavjesteni..a ja mislimm da je to bilo odvracanje paznje jer je tih dana hvo imao velike akcije na jajcu glamoc grahovo. U toj akciji je poginuo prijatelj sakib iz OG 7Jug

VL
CI
cinbenik
10:39 12.07.2016.

Deblokada Sarajeva se planirala od prvog dana......No svi zaboravljaju zasto su poruseni mostovi na rijeci Savi,a jos 91 prije pada Vukovara......MKMPiske Alija i Franju su unazadili branitelje BiH od agresije.....Srebrenica se nije smjela dogodoti,ako se vec nije dogodila na pocetku rata ili prve godine rata....Za Srebrenicu je najodgovorniji Alija I. sa pomocnicima,a bratsko vezanje zastava HDZe SDA je naruseno istom tom politikom.....Da Muslimani i Hrvati nisu ginuli u nepotrebnom sukobu Srebrenica bi bila deblokirana....

VL
KO
kontraš
08:26 12.07.2016.

Zločin podstice zločine,nazalost to je bila osveta za 3500 zaklanih Srba iz okline Bratunca koje niko ne spominje jer za vas ne postoje:(((( a trazite da neko postuje vase zrtve.

VL
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.