Trikovi

Kako savršeno skuhati kukuruz?

20.08.2020.
u 21:50

Postoji više načina za kuhanje kukuruza. No samo će jedan ostati u neponovljivom sjećanju – onaj što se kuha u kremastoj kupki od mlijeka i maslaca. Ova metoda kuhanja kukuruza popularna je na srednjem zapadu u Sjedinjenim Američkim Državama, a garantira da će svako zrno kukuruza biti mekano, slatko i sočno.

Sastojci:

5 klipova mladog kukuruza,

1 litra vode,

200 ml mlijeka,

115 g maslaca,

1 čajna kašika soli.

Priprema:

1. Očistite kukuruz i prepolovite ga napola.

2. U velikom loncu zagrijte vodu.

3. Kad voda zavrije, dodajte joj mlijeko i maslac.

4. Posolite kupku pa dodajte komadiće mladog kukuruza.

5. Djelimično poklopite lonac i kuhajte kukuruz oko deset minuta, odnosno dok zrna ne omekšaju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?