prognoza

Kakvo nas vrijeme očekuje do kraja tjedna

mostar - šetnica
18.05.2021.
u 08:54

Jutros je u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

Temperature zraka u 08 sati: Bjelašnica 1 stupanj, Bugojno i Ivan-sedlo 7, Jajce i Sanski Most 8, Bihać, Drvar, Livno i Sarajevo 9, Gradačac i Tuzla 11, Zenica 12, Stolac 13, Mostar i Široki Brijeg 14, Neum 16 stupnjeva. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 940 milibara, za 2 milibara je niži od normalnog i sporo raste.

Danas u našoj zemlji, prije podne sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Tijekom dana u Bosni porast oblačnosti, što poslije podne ili u večernjim satima može uvjetovati lokalne pljuskove. Vjetar slab do umjeren, na trenutke i pojačan zapadnog smjera. Najviša dnevna od 15 do 22, na jugu do 24 stupnja, prenosi N1.

U Sarajevu malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Razvojem oblačnosti može pasti i malo kiše. Najviša dnevna temperatura oko 21 stupanj.

U srijedu se prognozira pretežito oblačno vrijeme s kišom i pljuskovima. Tijekom poslijepodneva ili u večernjim satima očekuje se prestanak padalina. Jutarnja temperatura od 7 do 13, na jugu do 15, a najviša dnevna od 9 do 15, na jugu do 18 stupnjeva.

U četvrtak se očekuje umjerereno do pretežito oblačno vrijeme. Tijekom dana, povremeno s kišom i pljuskovima. Jutarnja temperatura od 4 do 10, na jugu do 12, a najviša dnevna od 12 do 17, na jugu do 21 stupanj.

U petak će u Hercegovini biti sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost, a u Bosni umjereno oblačno. Tijekom dana, uz nešto više oblaka u sjeveroistočnim područjima može pasti i malo kiše. Jutarnja temperatura od 4 do 10, na jugu do 12, a najviša dnevna od 11 do 17, na jugu do 21 stupanj.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?