Nema više jeftinih kredita

Kamata je puno manja od inflacije te smo za taj iznos u dobitku

22.09.2022.
u 19:11

Vrijeme jeftinih kredita je prošlo, ali još više podizanja kredita za kratkoročno ispunjenje potrebe koji se mora dugoročno vraćati, izjavio je Srni direktor Udruge banaka BiH Berislav Kutle. Ističe da je, unatoč povećanju kamatnih stopa, još isplativo podići kredit ako bude pametno uložen.

- Kamata je i dalje puno manja od inflacije i za taj smo iznos u dobitku - rekao je.

Govoreći o rastu Euribora, on je istaknuo da je promjena kamatnih stopa Europske središnje banke (ECB) bila očekivana, kao što je očekivano i dalje povećanje kamatnih stopa sve dok se inflacija ne svede na 2%. Ponovio je da su kamatne stope posljedica, a ne uzrok te dodao da su "bile na neodrživo niskoj razini".

Jedan od instrumenata kojim se utječe na inflaciju povećanje je kamatnih stopa, ali nije jedini, i u ovoj situaciji u svijetu nije dovoljan za željeni rezultat. ECB je povećao kamatne stope i na depozite kako bi ostali na računu izvan potrošnje i time smanjili povećanje cijena.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?