Napad na imovinu šefa Tužiteljstva HNŽ-a

Kamenom u stan glavnog tužitelja

stan1
Foto: Večernji list
04.02.2014.
u 09:50

Mehmedbašić broji zadnje dane pred mirovinu

- Čuo sam prasak usred noći, oko 3 sata, što me je trgnulo iz sna. I mene i suprugu. Ustao sam i pogledao po sobama, računajući da je nešto palo u stanu. Međutim, tom prilikom ništa vidio nisam pa sam pomislio da je taj prasak bio vezan uz nešto vani i vratio se leći. Tek ujutro, nakon buđenja, vidio sam razbijeno staklo u dnevnoj sobi i poveći kamen na fotelji. Netko je kamen veličine šake ubacio u ovaj prizemni stan zgrade, koji se nalazi do rijeke Radobolje - kazao nam je glavni županijski tužitelj Hercegovačko-neretvanske županije Nijaz Mehmedbašić, koji doslovno broji posljednje dane do mirovine. Ni njemu nije jasan motiv ovog noćnog napada na njegovu imovinu. Kako kaže, ranije nije imao ovako ružnog iskustva. Jedino, kako se prisjetio, negdje prije dva mjeseca je primio anonimni telefonski poziv u kojemu su spominjane nekakve bizarnosti.

- Stvarno mi nije jasan povod ovog kamenovanja, niti je bilo što nagovještavalo ovom činu. Jedino mogu reći da je sreća što je ubačeno u dnevnu, a ne u spavaću sobu. Tako da se samo radi o materijalnoj šteti - navodi tužitelj Mehmedbašić. Inače, prema kazivanju njegovih kolega, ranije se uglavnom radilo o verbalnim neugodnostima, a nikako o napadima na imovinu i osobe iz pravosuđa u Mostaru.

- Policijska uprava Mostar zaprimila je prijavu o napadu na imovinu, a kamenom je razbio jedno vakuumsko staklo. Policija ovaj napad smatra ozbiljnom ‘opomenom’, te ako se županijski tužitelj izjasni, dobit će adekvatnu zaštitu”, zaključio je glasnogovornik Uprave policije MUP-a HNŽ Srećko Bošnjak.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?