Postupak brži od očekivanog

Kanabis bi se u ovoj godini mogao naći na policama bh. ljekarni

14.01.2017.
u 08:00

Dok oboljeli od teških bolesti mnogih zemalja, pa i susjednih, po ulje kanabisa, koje im jedino pomaže živjeti s teškom dijagnozom, idu u ljekarne, oboljeli u BiH i članovi njihovih obitelji isto to ulje nabavljaju ilegalno. Kanabis u medicinske svrhe u BiH još uvijek nije dekriminaliziran, ali to bi se u ovoj godini trebalo promijeniti.

Lijek za mnoge bolesti

Različiti oblici karcinoma, depresija, sida, multipla skleroza samo su neka od teških oboljenja kod kojih se kao djelotvoran lijek pokazao kanabis. Klinička ispitivanja pokazuju djelotvornost lijekova na bazi kanabisa, no u BiH, zbog postojećih zakonskih prepreka, građani, kojima su potrebni, ove lijekove nabavljaju ilegalno. Osim što je ilegalno, jako je i skupo jer se nalazi na “crnom tržištu”. Terapija od tri mjeseca stoji oko 4000 eura. Jedan ml iznosi od 50 do 70 eura, a terapija za multiplu sklerozu je 60 ml ulja. 

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?