lokalni izbori

Kandidati na izborima: Glumci, pjevači, glazbenici, nogometaši...

izbori
N1
18.07.2016.
u 15:23

Općinska vijeća prilika su i za javne osobe najrazličitijih profila. Svoja mjesta tamo su pronašli glumci, glazbenici, MMA borci, bivši nogometaši, folk pjevači...

Središnje izbornpo povjerenstvo BiH objavilo je preliminarne ovjerene kandidatske liste političkih stranaka i koalicija na predstojećim lokalnim izborima zakazanim za početak listopada. 

Kao i obično, na listama su brojna zanimljiva imena, neka smo i ranije mogli vidjeti na sličnim listama u prošlosti, a neka su nova, javlja N1.  

Lokalni izbori šansa su i za mlade političke snage. Općinska vijeća prilika su i za javne osobe najrazličitijih profila. Svoja mjesta tamo su pronašli glumci, glazbenici, MMA borci, bivši nogometaši, folk pjevači...

Sve liste su javne, a lako se može primijetiti da se tamo nalaze neka zanimlljiva imena. 

Samo u Sarajevu, može se pronaći nekoliko desetina kandidatkinja i kandidata koji su se ''proslavili'' daleko od političke bine. N1 analizirao je liste u sarajevskim općinama.

MMA borac Denis Stojnić kandidat je Demokratske fronte za OV Stari Grad dok je pjesnik Benjamin Isović kandidat SDP-a za OV Centar.

U istoj općini kandidat je njegov prezimenjak - Feđa, scenarist, dok je glumac Almir Kurt u Općini Centar također kandidat SDP-a.

SDP je kandidirao folk pjevača Mirsada Čomagu za OV Novo Sarajevo dok će se istu poziciju boriti bivši kapeten nogometnog kluba Željezničar Bulend Biščević, ali kao kandidat SDA. 

Savez za bolju budućnost na svoju listu za Novo Sarajevo uvrstio je dojučerašnjeg napadača Željezničara Nedu Turkovića dok će kandidat Naše stranke za načelnika Općine Centar biti bivši košarkaš i direktor KK Bosna Admir Bukva.

Zvijezda showa X Factor Tarik Mulaomerović kandidat je DF-a za OV Stari Grad dok će reper Jasmin Fazlić poznatiji kao Jala Brat, s visoke četvrte pozicije na listi, tražiti svoje mjesto u OV Vogošća - kandidat SDA.

Listu su zaključili imenom Dževada Poturka, kandidata SBB-a za OV Ilidža.

Lokalni izbori održat će se u nedjelju, drugog dana mjeseca listopada. Središnjem izbornoom povjerenstvu BiH podneseno je 2.280 kandidatskih listi s ukupno 30.758 kandidata.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije