ako planirate putovati

Kao da idu u operacijsku dvoranu: Ovako izgleda put na more u Grčku

Sonja Vukicevic/Facebook
15.06.2020.
u 14:48

Mnogi građani koji planiraju godišnje odmore ovih dana pitali su se trebaju li to uopće raditi, jer se situacija s otvaranjem granica ka omiljenim ljetovalištima zbog koronavirusa i prevoza putnika mijenja iz minute u minutu.

Kada su već odlučili sunčati se na obali mora, slijedi pitanje kako će put do tamo izgledati. 

Odgovor je ubrzo osvanuo na Facebook i iznenadio mnoge, piše piše srpskainfo.com.

Kako navodi jedna korisnica Facebooka, put za Grčku prijevozom koji organizira jedna agencija podrazumijeva punu “ratnu” opremu koju osigurava prijevoznik. Obvezna je, što zbog zaštite zdravlja putnika, tako i zbog visokih kazni u Grčkoj ukoliko nemate zaštitu. Iako djeluje kao da su se putnici spremili za ulazak u operacijksku dvoranu, a ne na putovanje, kako kažu, nisu se žalili.

Prtljaga i sva oprema se redovito dezinficiraju, putnicima na ulazu je izmjerena temperatura, a tijekom pauze ponovno je dezinficiran i cijeli autobus.

Kako se u komentarima ispod objave navodi, u pitanju nisu turisti nego ljudi sa stalnim boravkom u Grčkoj i putovnicama Europske unije, dok prijevoznik ima posebne dozvole za putovanje i prelazak granice, piše Blic.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?