ŠIROKI BRIJEG

Kao gosti nastupit će Jinx, TBF, Psihomodo pop, Detour, Željko Pervan

03.08.2017.
u 08:00

 Večeras će na platou uz rijeku Lišticu, nadomak Borka, početi West Herzegowina Fest 2017. U službenom dijelu programa 15. izdanja tog širokobriješkog festivala masovne kulture nastupit će deset bendova (od 115 prijavljenih), bit će prikazana 23 kratka filma (od 52 prijavljena), a u konkurenciji za književne nagrade su 32 kratke priče (od 142 prijavljene).

O najuspješnijim nastupima bendova odlučivat će glazbeni žiri koji čine Saša Antić, pjevač TBF-a, Miljenko Puljić, koncert-majstor Simfonijskog orkestra Mostar, te glazbeni kritičari Hrvoje Horvat i Zlatko Gall. Najbolji bend bit će nagrađen snimanjem pjesme u Muzičkom centru Pavarotti te snimanjem spota, a najbolji styling glazbenika nagradit će Levi’s.

Filmski žiri, koji čine Dragan Bjelogrlić, beogradski glumac, Đelo Hadžiselimović i Dragan Komadina, umjetnički direktor HNK Mostar, proglasit će najkvalitetnije filmske uratke. Nagradu za najbolji film osigurao je Eronet. O najboljim kratkim pričama odlučivat će hercegovačka književnica Martina Mlinarević Spota, Tanja Mravak, spisateljica iz Sinja, i beogradski pisac Đorđe Miketić. Nagradu u književnom dijelu festivala osigurao je portal Bljesak.info. Kao glazbeni gosti večeras će nastupiti Detour i Jinx, sutra će nastupiti TBF, a festival će u subotu, nakon nastupa komičara Željka Pervana i proglašenja najboljih, zatvoriti koncert grupe Psihomodo pop. Na festivalu, koji se i ove godine održava pod pokroviteljstvom Ožujskoga piva, će sve tri večeri biti upotpunjene programom Silent Disco pod pokroviteljstvom Red Bulla i votke Svarog, a posjetitelji će moći uživati i u Jäger-zoni.

Ulaz je na festivalske večeri do 20.30 slobodan, a nakon toga ulaznice će se plaćati po cijeni od 10 KM. Ovaj jedinstveni festival, koji sažima više umjetničkih žanrova, magičnom privlačnošću mami posjetitelje iz čitave Hercegovine, pa i šire.     

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije