Bh. Srbin presudio Srbiji

Kao i Dragić, bh. Hrvati, Srbi radije igraju za RH, Sloveniju, nego za BiH

19.09.2017.
u 07:00

Da je kojim slučajem Bosna i Hercegovina normalna država, uređena po mjeri sviju, bez velikih i bolnih unutarnjih podjela zbog čega počesto djeluje kao raštimani orkestar, onda posve sigurno njezini najbolji sinovi ne bi bili razasuti širom svijeta, ostvarivali karijere negdje tamo daleko, igrali pod zastavama drugih država. I peli se na najviša postolja i kitili najsjajnijim odličjima, piše Večernji list BiH. 

Najkorisniji košarkaš Europskog prvenstva i član pobjedničke izabrane vrste Slovenije Goran Dragić ima bosanskohercagovačke korijene. Točnije s obala Drine, iz općine Zvornika. Njegov otac Marinko je napustio rodni kraj s tek 15 godina kada je otišao u Sloveniju u potrazi za poslom. Tu je upoznao buduću suprugu s kojom je dobio dvojicu sinova i obojica su na kraju proslavili sebe i Sloveniju. To su košarkaši Goran i Zoran. Braća zaajedno s obiteljima redovito dolaze u Bosnu i Hercegovinu.

Tata Srbin, mama Slovenka

Barem jednom godišnje obilaze svoje obitelji. Nažalost prije mjesec dana preminuo im je djed kod kojeg je Goran često dolazio i za koga je veoma bio iznimno vezan. No, to nije jedina veza koju Dragići imaju s BIH, odnosno Republikom Srpskom...

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Komentara 1

LU
lun
10:42 19.09.2017.

ma ko vas je.. sve igrajte gdje hocete.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?