sjednica

Karamatić tražio imenovanje članova UO BHRT-a, Dom naroda odbio taj prijedlog

sdad
FENA
15.12.2016.
u 14:00

 Tijekom rasprave o dnevnom redu današnje sjednice Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) delegat Kluba Hrvata Mario Karamatić (HSS) tražio je da se na dnevni red sjednice uvrsti imenovanje Upravnog odbora BHRT-a.

Izjašnjavanje o ovom pitanju odgođeno je na jučerašnjoj sjednici Zastupničkog doma PSBiH, a Karamatić upozorava da je ukoliko su potrebne političke konsultacije o imenovanju UO BHRT-a onda je rad Regulatorne agencije za komunikacije (RAK), koja je sastavila rang-listu, uzaludan.

On traži i da se imenuju kandidati onako kako ih je na rang-listi i postavio RAK, te je zamolio delegate da se o njegovom prijedlogu izjasne, što je i učinjeno, ali nije bilo dovoljno delegatske podrške za uvrštavanje te točke na dnevni red.

Prema ranije predloženom dnevnom redu pred delegatima je bio prijedlog imenovanja novih članova, a predsjedatelja Doma naroda Safet Softić (Stranka demokratske akcije - SDA) pojasnio je da je Kolegij odlučio skinuti je s dnevnog reda jer se o tome jučer nije izjašnjavao Zastupnički dom PSBiH.

Za nove članove bilo je predlloženo imenovanje Mufida Memije, Zorana Krešića i Dejane Radovanović-Šarenac iz bošnjačkog, hrvatskog i srpskog naroda.

Dosadašnjim članovima Upravnog odbora Esadu Gotovuši, Valentinu Rupčiću i Vladimiru Marčeti istekao je mandat 10. prosinca te je u skladu sa zakonskim propisima Regulatorna agencija za komunikacije (RAK) raspisala konkurs i izvršila pregled 21 prijave te sastavila rang-listu od 13 kandidata, s koje se biraju novi članovi. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?