Zagrebački nadbiskup

Kardinal Bozanić u uskrsnoj poruci pozvao na ustrajnost i postojanost

 Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić
23.03.2016.
u 16:46

 Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić u uskrsnoj je poruci vjernike pozvao na ustrajnost i postojanost ističući da pred središnjim otajstvom vjere koje slave u Svetom trodnevlju stoje sa svojim životom i vlastitim iskustvima koja su povezana s iskustvima njihovih bližnjih.

 Kardinal naglašava kako promatramo Isusa, koji je prolazio kroz poniženje i bol, uronjen u svoje poslanje i nošen onim do čega mu je stalo - do našega spasenja i naše radosti.

 Istaknuo je kako je Isus ljudski gledano imao puno razloga za ljutnju i pobunu, za odustajanje od dobra i milosrđa, ali nije odustao. "Ostao je ustrajan i postojan", rekao je dodavši kako čovjek uspijeva izdržati kušnju i napore kada shvaća da je zacrtani put i željeni cilj puno vrjedniji od trpljenja koje podnosi.

 Po kardinalovim riječima suvremeno se društvo odriče strpljivosti, premda ništa zbiljski u svom životu ne može ubrzati. "Zato su plodovi nestrpljivosti i odustajanja gorki, često i otrovni u svakom životnom području i na svim razinama", rekao je.

 Vjernike je pred svetkovinu Uskrsa pozvao na ustrajnost i postojanost. "Osjećamo koliko je ona potrebna u Crkvi i u hrvatskom društvu", rekao je dodavši kako se iz dana u dan potvrđuje ista kušnja.

 Podsjetio je kako se lako odustane od dobra i uđe u kompromise koji zlo održavaju na životu te se dopušta zlu da se predstavi u prihvatljivijem obliku, s umivenim i uljepšanim licem.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?