www.caritas.ba

Kardinal Puljić otvorio stranicu Caritasa BiH, plod pripreme i obilježavanja 25. obljetnice postojanja

27.11.2020.
u 13:13

Nakon otvaranja nove mrežne stranice Caritasa BiH, predsjednik Caritasa BiH kardinal Vinko Puljić održao je prigodni govor djelatnicima povodom Nedjelje Caritasa

Predsjednik Caritasa BiH vrhbosanski nadbiskup metropolit Vinko kardina Puljić otvorio je novu mrežnu stranicu Caritasa Bosne i Hercegovine s postojećom adresom: www.caritas.ba. Nova mrežna stranica konkretni je plod pripreme i obilježavanja 25. obljetnice postojanja Caritasa BiH, čije je središnje obilježavanje u Sarajevu zbog pandemije COVID-19 dva puta otkazivano, prvo 5. svibnja zatim i drugo 10. studenog 2020. god., s nadom kako će doći bolje prilike bez prisutne pandemije COVID-19 i održati se s motom: „Ljubav nikad ne prestaje“. 

Mrežnu stranicu Caritasa BiH tehnički je pripremila tvrtka „Creative 24/7“ na čelu s Davorom Hercegom. Sve materijale o povijesti, djelovanju i aktualnoj situaciji Caritasa BiH pripremio je aktualni ravnatelj mons. Tomo Knežević, a sve druge sadržaje u suradnji s djelatnicima Caritasa BiH. 

U cjelokupnom radu pripremanja nove mrežne stranice temljena misao je bila kako ona treba biti izvor informacija o karitativnoj ustanovi Katoličke Crkve pod nazivom Caritas, zatim kao karitativne ustanove Biskupske konferecnije BiH kako bi na bh. prostorima i šire, u koordinirajućem odnosu i suradnji s nad/biskupijskim Caritasima, postala sredstvom osobne i zajedničke karitativne izgradnje unutar Katoličke Crkve i svih prijatelja Caritasa iz osobne vjere i ljubavi prema Bogu i na dobro bližnjega u nevolji. 

Nakon otvaranja nove mrežne stranice Caritasa BiH, predsjednik Caritasa BiH kardinal Vinko Puljić održao je prigodni govor djelatnicima povodom Nedjelje Caritasa u BiH 2020. i ovogodišnju adventsku pripremu na proslavu svetkovine Božića. 

U svome razmišljanju Vinko kardinal Puljić uprisutnio je sliku Caritasa u današnje vrijeme u našoj Domovini kroz brojne aktivnosti, posebno u doprinosu brizi oko migranata/izbjeglica.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?