zasjedanje prve sinode

Kardinal Puljić: Prva škola vjere je obitelj

02.10.2021.
u 17:11

Vrhbosanski nadbiskup ukazao je na važnost očuvanja obiteljskih vrijednosti i važnost priprave mladića i djevojaka prije sklapanja braka

U prostorijama Svećeničkog doma u Sarajevu članovi Prve sinode Vrhbosanske nadbiskupije u subotu su održali treće zasjedanje na kojemu su raspravljali o dijelu radnog dokumenta kojega je pripravilo Religiozno-pedagoško povjerenstvo.

Susret je, kao i prethoda dva, započeo molitvom srednjeg časa koju je predmolio fra Stipo Alandžak, voditelj spomenutog stručnog povjerenstva, a nakon toga riječi pozdrava i dobrodošlice izrekao je vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić, koji je u svom govoru zahvalio svima koji su ozbiljno prihvatili svoju ulogu i sudjelovanje na sinodi.

"Svaki kršćanin je odgojitelj u vjeri. Ne toliko zbog onoga što govori, nego zbog onoga što živi. Primjeri više govore od svake izgovorene riječi. Svatko od nas zrači onim duhom što u sebi nosi i iz čega živi", kazao je Puljić.

Istaknuo je kako je prva škola vjere obitelj te ukazao na važnost očuvanja obiteljskih vrijednosti i važnost priprave mladića i djevojaka prije sklapanja braka. Poželio je svima blagoslovljen i plodonosan rad.

Članovi Religiozno-pedagoškog povjerenstva predstavili su dio radnog dokumenta kojega su pripravili. Taj dio dokumenta sastoji se, osim uvoda, od osam cjelina te su obrađene teme poput: Obitelji i odgoja djece u vjeri, Župna kateheza-sadašnje stanje i novi putovi, Školski vjeronauk, Priprava za brak, Praćenje mladih obitelji i bračnih zajednica, Podrška i pomoć roditeljima koji imaju djecu s poteškoćama u razvoju, Odgoj za skrb starih i nemoćnih osoba te Odgojno-obrazovna djelatnost Katoličke crkve u Bosni i Hercegovini.

Nakon toga uslijedila je rasprava u kojoj su sudjelovali članovi Skupštine te će njihove prijedloge razmatrati članovi Religiozno-pedagoškog povjerenstva kada budu radili završni dokument, navodi se, uz ostalo, u priopćenju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije