uz nadolazeći kurban-bajram

Kardinal Puljić uputio bajramsku čestitku reisu-l-ulemi Kavazoviću

29.07.2020.
u 11:00

U povodu nadolazećeg blagdana Kurban-bajrama koji proslavljaju vjernici islamske vjeroispovijesti  vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić uputio je reisu-l-ulemi Huseinu ef. Kavazoviću čestitku koju prenosimo u cijelosti:

- Uvaženi gospodine reisu-l-ulema Huseine ef. Kavazoviću,

Vama i Vašim suradnicima, ali i svim muslimanima u domovini i svijetu upućujem iskrene čestitke povodom Kurban-bajrama. Svjesni izazova vremena u kojemu živimo, kao i okolnosti uzrokovanih pandemijom koronavirusa koja je našim sugrađanima, ali i brojnim muslimanima diljem svijeta onemogućila odlazak na hadž, molimo Svevišnjeg i Jedinog Boga, stvoritelja svih ljudi, da izlije svoju milost na svoja stvorenja kako bi ona živjela u međusobnoj slozi, poštovanju te istinskom ljudskom bratstvu.

Po žrtvi koju je prinio zajednički praotac naše vjere Abraham (Ibrahim) neka nam milosrdni Bog udijeli obilje svojih darova kako bi se u našoj domovini izgrađivalo međusobno povjerenje, rasla nada u bolju i pravedniju budućnost te širila međusobna ljubav i poštovanje među svim ljudima dobre volje.

S tim željama i iščekivanju prestanka pandemije koronavirusa kako bi se vjernici neometano mogli okupljati u svojim bogomoljama i slaviti Boga srdačno Vas pozdravljam - stoji na kraju kardinalove čestitke.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?