split

Kardinal Vinko Puljić predvodio misno slavlje u Splitu

Vinko Puljić
Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
05.10.2016.
u 13:17

U prepunoj crkvi Sv. Frane na Obali u Splitu, na središnju svetkovinu sv. Franju Asiškoga u utorak, svečanu misu predvodio je nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić, prenosi KTA.

U svojoj propovijedi uzoriti kardinal Puljić je podsjetio na svetkovinu sv. Franje Asiškoga.

- Prvo što pomislimo, treba da ga molimo. Slavimo sveca jer znamo da se može postati svet. Svi smo mi pozvani na svetost, ali svi se bojimo biti sveci. Sv. Franjo je bio čovjek onoga vremena, zaokupljen negativnim, ali, on će ubrzo biti lider pozitivnog. Dogodio mu se nutarnji susret s Kristom. (…) Hvalimo se već kako četrnaest stoljeća hrvatski narod živi kršćanstvo, ali koliko toga poganskog ima. Vratio sam se upravo iz Ruande, tamo su naše misije i misionari, tamo je mentalitet drugačiji, ali i tamo i ovdje, nije se lako otrgnuti od starih navika – kazao je kardinal.

 Na kraju misnog slavlja gvardijan fra Žarko zahvalio je kardinalu Puljiću i zamolio ga da „bdije“ nad hrvatskim narodom u Bosni i Hercegovini da ne upada u "kojekakve zamke". 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije