Župa Tolisa

Kardinal Vinko Puljić udijelio sakrament krizme za 70 krizmanika

14.06.2020.
u 11:16

Zavolite svoju vjeru, svoju crkvu i Krista i neka se u vama kao u Isusovim učenicima dogodi preobrazba, poručio kardinal Puljić Mladost i ljepota prošarana osmjesima 70-toro krizmanika u župi UBDM u Tolisi obogatila je dolazak Vrhbosanskog nadbiskupa Vinka kardinala Puljića na proslavu blagdana Svetog Ante Padovanskog. Pohod Uzoritog kardinala najvećoj posavskoj župi bio je u znaku podjele Sakramenta Svete Potvrde za 36 dječaka i 34 djevojčice iz D.Mahale, Tolise, Kostrča, Matića i Ugljare, sela koja gravitiraju župi Tolisa na čijem čelu je gvardijan fra Mario Jurić koji je u ime župne zajednice zahvalio kardinalu na upućenim pastirskim riječima krizmanicima i vjerničkom puku posavskog kraja.

Krizmanice u posavskim nošnjama


U ozračju radosti i svečanog trenutka, u ime krizmanika toplinu dobrodošlice i zahvalnost za primanje dara Duha svetoga, kardinalu Vinku Puljiću, riječima i darovima iskazale su krizmanice Ivana Marković, Jelena Oršolić, Martina Mišković i Tereza Kobaš, koje su za ovu prigodu pred kardinala kročile u prekrasnim posavskim narodnim nošnjama. Uzoriti je zahvalio na darovima, te istaknuo kako su mladi cvijeće i budućnost u našoj crkvi i poručio da u srcu moraju čuvati i voljeti tradiciju oblačenja narodne nošnje, ne birajući
prigode. -Danas postajete odgovorni pomazanici i svjesno se opredjeljujete da slijedite Isusa. Stoga vas hrabrim da zavolite svoju vjeru, svoju crkvu i Krista i da se u vama kao u Isusovim učenicima dogodi preobrazba kojom će te postati propovjednici i svjedoci Isusa Krista. Obdareni snagom Duha svetoga, nastavite kroz Evanđelje živjeti svoju vjeru, poručio je nadbiskup Puljić u svojoj propovijedi.

Život je najbolji vjeronauk
U obraćanju roditeljima kardinal je naglasio kako su oni svojoj djeci prvi učitelji vjere, a njihova najveća kateheza je njihovo svjedočenje. -Znajte da vaša djeca više vjeruju u ono što činite, nego što govorite. Vaš vjeronauk je vaš život, jer vaša djeca upijaju ono što vi živite i to je zapravo kućna crkva u kojoj svojoj djeci prenosite vjeru. A što se srcem prenosi, to se srcem i hvata, naglasio je kardinal Puljić. U završnim riječima gvardijan fra Mario je zahvalio Zboru Adorona za prekrasne note, te vjeroučiteljima fra Ivici, fra Perici i fra Franji koji su kroz vrijeme priprave mlade podučavali vjeri i vodili do svečanog čina primanja sakramenta zrelosti i življenja svoje vjere. U koncelebraciji svete mise uz kardinala je sudjelovalo još pet svećenika, a obred Krizme protekao je u poštivanju epidemioloških mjera. U prostranstvu crkve bilo je mjesta za krizmanike, njihove kumove, roditelje i najbližu rodbinu, dok je veliki broj vjernika dobio mjesto na platou ispred crkve i tako sudjelovao u svečanom misnom slavlju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?