Uspjeh

Katarina Biško: EU bi značio potporu, zaštitu i sigurnost za BiH

12.12.2015.
u 07:00

Za projekt Europske komisije "Što ujedinjena Europa znači za tebe?", učenici Osnovne škole fra Stipana Vrljića u Sovićima, općina Grude, napravili su videouradak i bili najbolji, oduševivši Europu. Učenica Katarina Biško bila je nositeljica projekta te je ovih dana išla u Bruxelles.

- Ujedinjena Europa za mene znači slobodu govora i slobodu u svakom smislu, jednakopravnost i toleranciju, pravo na obrazovanje, zapošljavanje, gospodarski razvoj te borbu protiv negativnih pojava u društvu. Budući da je BiH zemlja koja je suočena s brojnim problemima, EU bi sigurno značio potporu, zaštitu i sigurnost, kaže za 'Večernjak' Katarina. Na uspješnom projektu su radila 4 mentora: Dubravka Kutleša, Anita Grizelj, Lidija Grubišić i Marijan Bebek te 14 učenika 7. i 8. razreda.

- Za uspjeh projekta svatko od nas je zaslužan na svoj način i tek kao ekipa mogli smo ostvariti zamišljeno. Putovanje u Bruxelles za mene je nezaboravan doživljaj zbog upoznavanja i druženja s vršnjacima iz 25 zemalja. Naučila sam više o EU, ali i shvatila da mladima u BiH treba pružiti priliku za obrazovanje, kreativni razvoj, poznavanje stranih jezika i edukaciju općenito da bi mogli ići ukorak s mladima iz razvijenijih europskih zemalja, naglašava Katarina. Objasnila je i svoje planove.

- Za sada planiram uspješno završiti gimnaziju, a s odrastanjem se i planovi mijenjaju. Sve što mogu je učiti i moliti Boga da mi pomogne na tom putu. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije