predbožićno vrijeme

Katolici iz OS BiH prikupili sredstva za djecu s posebnim potrebama

20.12.2018.
u 15:06

U predbožićno vrijeme, već šestu godinu zaredom, katolici pripadnici Oružanih snaga i Ministarstva obrane Bosne i Hercegovine prikupljali su sredstva za djecu s posebnim potrebama.

Svoju humanost u predbožićno vrijeme katolici pripadnici Oružanih snaga BiH i Ministarstva obrane BiH ove su godine iskazali Udruzi za pomoć osobama s posebnim potrebama Betanija – Vitez i JU Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić kojima su 20. prosinca darovali ukupno 6 376 KM, piše Nedjelja.ba. 

Važno je istaknuti kako su ovaj iznos darovali sami od sebe vojnici, časnici i dočasnici te djelatnici Ministarstva obrane BiH.

„Na ovaj način želimo donijeti duh Božića najpotrebnijima, ali i ohrabriti one koji rade s njima, pokazujući kako nisu sami ni ostavljeni“, rekao je o akciji zamjenik načelnika Zajedničkog stožera OS BiH za operacije general bojnik Ivica Jerkić.

Prema njegovim riječima do sada su na ovaj način, počevši od 2012., darovali institucije i udruge: Stadlerov dječji Egipat, Rehabilitacijski centar Sv. Obitelj – Mostar, Centru za djecu s posebnim potrebama Orašje i Odžak; Radionica za osobe s posebnim potrebama Betlehem pri Caritasovu pastoralno-socijalnom centru uČapljini; Udruga roditelja djece sa smetnjama u razvoju Koraci – Livno; Edukacijsko-rehabilitacijski centar Duga – Novi Travnik; Odjel djece s posebnim potrebama u razvoju u Osnovnoj školi u Uskoplju; Udruga Susret – Čitluk, Centar Nova nada – Tomislavgrad i HKD Izvor – Usora. 

Premda u prvom planu nije konačni zbroj prikupljenih sredstava nego nakana iskazati solidarnost i blizinu s najpotrebnijima i onima koji se o njima skrbe, vrijedi istaknuti kako su na ovaj način katolici pripadnici OS BiH i Ministarstva obrane BiH do sada darovali više od 35 000 KM.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?