Nesvakidašnje

Kazna za UNO zbog rasvjete na granici

uno bih
27.12.2015.
u 07:45

Na GP Stari most nema službenika UNO, tako da ne znamo tko je mogao izvršiti bilo kakvo neovlašteno priključenje, kažu iz UNO

Uprava za neizravno oporezivanje BiH dobila je 12.000 KM kazne iako praktično nikakve veze nema s prekršajem koji je počinjen. Naime, kako pišu Nezavisne novine, pripadnici Granične policije na graničnom prijelazu Stari most, koji se nalazi na istoku BiH, u općini Zvornik, neovlašteno su na jedan kontejner priključili rasvjetu, a nadležna elektrodistribucija kaznu je napisala Upravi za neizravno oporezivanje, koja na tom graničnom prijelazu nema ni jednog svog radnika.

"Kazna je stigla u UNO, ali još nije plaćena. Uprava je dopisom kompletnu dokumentaciju proslijedila Graničnoj policiji BiH. Na prijelazu Stari most nema službenika UNO, tako da zaista ne znamo tko je mogao izvršiti bilo kakvo neovlašteno priključenje rasvjete na kontejner toaleta na spomenutom prijelazu", rekao je Ratko Kovačević, glasnogovornik Uprave za neizravno oporezivanje BiH.

Inače, Uprava za neizravno oporezivanje BiH ima velikih problema kada su u pitanju granični prijelazi s obzirom na to da je Vijeće ministara BiH njima u nadležnost dalo da ih održavaju i upravljaju, iako na nekima nemaju svojih ljudi. Od ukupno 89 graničnih prijelaza u BiH, na 54 njih nalaze se službenici UNO zajedno s pripadnicima Granične policije BiH. Na ostalim pograničnim prijelazima gdje nije dopušten međunarodni promet putnika i robe, nazočni su samo pripadnici Granične policije.

Međutim, bez obzira na to, Uprava za neizravno oporezivanje mora voditi kompletno održavanje svih graničnih prijelaza, plaćati troškove i račune za komunalije, vodu, struju itd.

"Problem je činjenica da UNO nema dovoljan broj ljudi koji će raditi na održavanju svih graničnih prijelaza širom BiH. U procesu popunjavanja je novoformirani Odjel za upravljanje i održavanje objekata UNO i graničnih prijelaza, u kojem je predviđeno da radi nešto više od 40 zaposlenih koji bi održavali sve objekte", kažu u UNO.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?