chocolate chip cookies

Keksići sa čokoladom po receptu prve dame Amerike

Ilustracija
22.01.2021.
u 21:58

Kako bi se zahvalila Nacionalnoj gardi što čuvaju njih, ali i zgradu Kongresa, nova prva dama Amerike Jill Biden potrudila se i ispekla im je svoje omiljene kekse te im donijela u košarici. Riječ je o keksićima od zobenih pahuljica i čokolade, koji su ujedno njezin favorit i koje često peče za predsjednika i sebe. 

Inače, chocolate chip cookies, keksi su čija je priprema iznimno jednostavna, stoga i ne čudi da su toliko popularni u domovima Amerikanaca. Sama Jill Biden najviše voli one napravljene od zobenih pahuljica sa sušenim brusnicama i čokoladom, a Tportal.hr donosi recept za iste.

Keksići sa čokoladom po receptu Jill Biden

1 šalica brašna
3/4 žličice cimeta
1/2 žličice praška za pecivo
1/2 žličice sode bikarbone
1/2 žličice soli
1/2 šalice maslaca koji nije slan i koji je sobne temperature
1/2 šalice smeđeg šećera
1/2 šalice krupnog bijelog šećera
1 jaje
1/2 žličice ekstrakta vanilije
2 šalice zobenih pahuljica
1 šalica suhih brusnica
120 grama tamne čokolade (60 %) isjeckane na komadiće

Priprema:

Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva, a na pleh postavite papir za pečenje. Najlakše će vam biti ukoliko imate žlicu za sladoled kojom ćete grabiti i stavljati smjesu.

S mikserom u zdjeli izmiješajte maslac sa smeđim i krupnim šećerom dok se ne sjedini i smjesa ne postane svjetla i pjenasta. Dodajte jaje, ekstrakt vanilije i miksajte do fine teksture. Smanjite brzinu na mikseru na najnižu i polako dodajte brašno u koji ste prethodno umiješali cimet, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol.

Sa kuhačom potom umiješajte zobene pahuljice, brusnice i čokoladu. Imajte na umu da će smjesa biti poprilično čvrsta i teška za miješanje.

Uzmite žlicu za sladoled i s njom grabite smjesu koju ćete potom stavljati na papir za pečenje dovoljno udaljene jedne od drugih, a potom dlanom ruke utisnite kuglu kako bi dobili krugove.

Pecite 15 do 18 minuta dok ne dobiju zlatnu boju, s time da na sredini pečenja okrenite pladnjeve (oni keksi koji su bili iza neka dođu naprijed i obrnuto). Kada izvadite iz pećnice, ostavite na papiru za pečenje da se hladi dvadesetak minuta.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije