Zvizdić - Zhi

Kineski investitori zainteresirani za projekte u BiH

zvizdic zhi
28.11.2015.
u 08:25

Guverner Zhijie je rekao da kineski investitori imaju interes prema našoj državi

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić razgovarao je u Pekingu s guvernerom Kineske razvojne banke Zhengom Zhijiem. Razgovarali su o modelima financiranja transportnih, infrastrukturnih i energetskih projekata u BiH, kao i o modelu financiranja malih i srednjih poduzeća. 

Guverner Zhijie je rekao da kineski investitori imaju interes prema našoj državi. On je pozdravio usvajanje srednjoročne razvojne strategije koja u jednom segmentu i govori o modelu razvijanja suradnje. Istaknut je interes za sudjelovanje u razmatranju modaliteta financiranja izgradnje određenih dionica na Koridora Vc. 

Razmijenjena su iskustva o značaju investicija i ekonomske i privredne suradnje. Na sastanku je izražena spremnost Kineske razvojne banke za javno privatno partnerstvo, a izrazili su interes da, upravo, prvi model počne s radom na Koridoru Vc. 

Sastanku je prisustvovao i veleposlanik BiH u NR Kini, Borislav Marić i direktor JP Autoceste Federacije BiH Jasmin Bučo, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?