Mostarski sajam

Kinezi će na Sajmu intenzivirati razgovore s bh. tvrtkama

Foto: Fena
1/3
09.04.2019.
u 15:50

Kina je spremna surađivati s Bosnom i Hercegovinom i pod vodstvom lidera dviju zemalja unaprijediti ekonomsku suradnju u svim oblastima, rečeno je na konferenciji za novinare u Mostaru nakon svečanog otvaranja 22. međunarodnog sajma gospodarstva koji je okupio izlagači iz tridesetak zemalja svijeta.

Direktorica Mostarskog sajma Dalfina Bošnjak istaknula je da su predstavnici Narodne Republike Kine, koja je zemlja partner ovogodišnjeg sajma, poručili kako žele surađivati sa BiH, ali i sa zemljama regije i šire, kao i da će na ovom sajmu intenzivirati razgovore s predstavnicima bh. tvrtkama.

- Željni su razgovarati sa svim tvrtkama iz BiH te uspostaviti suradnju s njima, i to ne samo s onim iz BiH, nego i s tvrtkama iz susjednih zemalja. Izuzetno smo zadovoljni, a zadovoljna je, sigurna sam, i BiH. Doveli smo drugu gospodarsku velesilu u BiH, otvoreni su za suradnju i evo prilike našim gospodarstvenicima da je iskoriste - kazala je direktorica Bošnjak.

Dopredsjednik Kineskog vijeća za promociju međunarodne trgovine Zhang Shenfeng kazao je kako su 2018. godine lideri Kine i BiH postigli dogovor da Kina bude zemlja partner ovogodišnjeg sajma, istaknuvši kako se izložbeni prostor Kine prostire na 2000 kvadratnih metara te da su u Mostar došli predstavnici tvrtki iz različitih grana gospodarstva.

- Mi smo spremni pod vodstvom lidera dviju zemalja pozitivno surađivati s relevantnim institucijama u BiH i unaprijediti suradnju u svim oblastima, kao što su ekonomija, trgovina, infrastruktura i drugo - kazao je Shenfeng.

Dodao je i kako će ohrabriti kineska poduzeća da povećaju nabavku iz BiH, ali i da otvore svoje tvornice u BiH.

- Nadamo se da ćemo uz ove aktivnosti uspostaviti platforme za daljnju suradnju i da ćemo na taj način doprinijeti i ekonomskom razvoju BiH, kao i kvaliteti života građana - poručio je dopredsjednik Kineskog vijeća za promociju međunarodne trgovine Zhang Shenfeng.

Na Mostarskom sajmu tradicionalno se predstavljaju gospodarski subjekti iz gotovo svih grana gospodarstva, a ove godine prisutno je više od pedeset kineskih tvrtki, prvenstveno iz svijeta računarstva, informacijskih tehnologija, biotehnologije i energetike.

U sklopu sajma održavaju se i dvije podsajamske manifestacije - Sajam turizma i Sajam knjige i grafičke industrije, kao i brojne tematske konferencije, forumi i stručni skupovi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?