U RS-u je također došlo do rasta vodostaja rijeka, a kvota izvanredne obrane od poplava premašena je na rijeci Uni

Kiša bi mogla padati do srijede, određeni dijelovi BiH već pod vodom

nevrijeme,Hvar
Foto: Borna Filić/PIXSELL
03.09.2014.
u 22:43

Što se tiče biometeorološke prognoze, ona će u čitavoj zemlji kao i u prethodnom i u idućem razdoblju biti loša

I mjesec u kojemu ispraćamo ljeto, a dočekujemo jesen nastavio je u ritmu nestabilnosti, upravo onakve kakvom je klimatološki obilovala čitava 2014. godina. Kiša koja u BiH pada od početka tjedna nastavlja se i danas, i to u obilnijem intenzitetu, stoga u mnogim mjestima vlada bojazan od poplava. Jučer je rijeka Sana u Sanici dosegla visinu do točke 300, a mjere se poduzimaju na 300 metara nadmorske visine. V. d. ravnatelja Federalne uprave Civilne zaštite Fahrudin Solak kazao je kako se stalno prati situacija na vodenim tokovima i kako su poduzete sve mjere kako bi se ovolika količina vode apsorbirala, piše Vecernji.ba. U RS-u je također došlo do rasta vodostaja rijeka, a kvota izvanredne obrane od poplava premašena je na rijeci Uni za četiri centimetra. Još od preksinoć su na snagu stavljene redovite mjere zaštite od poplava. A za danas su meteorolozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda najavili pretežno oblačno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom.
Očekivana količina oborina je od 5 do 15, a na istoku Bosne od 20 do 30 l/m2. Jutarnje temperature iznosit će od 13 do 17, na jugu do 20, a dnevne od 17 do 23, na jugu do 28 stupnjeva. Sutra se u Bosni očekuje pretežno oblačno vrijeme s kišom, dok će u Hercegovini biti umjereno oblačno. Jutarnje temperature kretat će se od 12 do 17, na jugu do 20, a dnevne od 18 do 24, na jugu do 28 stupnjeva. I za vikend građani moraju pripremiti kišobrane, a na jugu i kratke rukave s obzirom da će se dnevna temperatura penjati i do 29 Celzijevih stupnjeva. Iako je nezahvalno prognozirati dugoročno, norveški meteorološki stručnjaci s portala Yr.no tek od sredine idućeg tjedna najavljuju stabilno i sunčano vrijeme.
Što se tiče biometeorološke prognoze, ona će u čitavoj zemlji kao i u prethodnom i u idućem razdoblju biti loša, tako da se kroničnim bolesnicima savjetuje dodatan oprez. A i svi drugi bi mogli patiti od nesanice i razdražljivosti, stoji u prognozama.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?