Predsjednička kandidatkinja kod Bage

Kitarović priznala pogrešku, te najavila borbu za gospodarski rast i protiv siromaštva

Kolinda Grabar Kitarović,Varaždin
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
03.11.2014.
u 19:54

- Borit ću se za gospodarski rast, borit ću se protiv siromaštva. Spada li to u neku ideologiju - upitala je Grabar Kitarović. Kazala je da je za nju Tito "komunistički diktator, kao što je i za ostatak Europe"

– Priznajem, pogriješila sam jer to nisam iskomunicirala kako je do trebalo do kraja – kazala je HDZ-ova predsjednička kandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović u intervju za Dnevnik Nove TV odgovarajući na pitanje o zamrznutom radnom statusu u NATO-u.

– Nisam mislila da će to toliko zanimati hrvatsku javnost s obzirom na to da je riječ o tehničkom pitanju – rekla je Grabar Kitarović i dodala kako je riječ o "tehničkom pitanju". No, na opasku voditelja da je to političko pitanje, Grabar Kitarović je kazala da je "pogriješila u komunikaciji s javnošću".

"Nisam u sukobu interesa"

– Priznajem tu pogrešku i žao mi je zbog toga. Želim biti predsjednica koja će u svakom trenutku priznati kada je pogriješila i ako treba, ispričati se – kazala je Grabar Kitarović, a na pitanje kako će na to reagirati njezini birači, dodala je vjeruje da će na to reagirati "onako kako jest, to je tehničko pitanje" i zaključila da je to za nju "zatvoreno".

Grabar Kitarović je objasnila da joj nije bila "nikakva namjera  skrivati bilo što od hrvatske javnosti". Na pitanje zašto odmah nije rekla da je zamrznula mjesto u NATO-u, Grabar Kitarović je odgovorila da "nije bilo prilike jer je nitko nije pitao". Tvrdi da to "nije bila nikakva afera". - Riječ je o tehničkom pitanju. Ja apsolutno nisam u bilo kakvom sukobu interesa - kazala je Grabar Kitarović.

"Tito je komunistički diktator"

Predsjednička kandidatkinja HDZ-a je kazala da je svjetonazorski "moderna konzervativka", ali i da je vrlo uključiva te u "ovoj kampanji" ne dijeli ljude "ni na ljevicu ni na desnicu". Odbacila je spekulacije da ju je netko iz HDZ-a  tražio da se okrene prema desnici.

- Borit ću se za gospodarski rast, borit ću se protiv siromaštva. Spada li to u neku ideologiju - upitala je Grabar Kitarović. Kazala je da je za nju Tito "komunistički diktator, kao što je i za ostatak Europe".

Rehabilitacija umirovljenih generala

Njezin prvi predsjednički potez bio bi "nazvati premijera Milanovića i sazvati sjednicu Vlade". - Drugi će biti raditi na inicijativi za proglašenje punog gospodarskog pojasa umjesto ZERP-a u Jadranu. Treći potez bit će rehabilitacija umirovljenih generala iz 2000. godine - kazala je Grabar Kitarović i dodala da je ono što su oni radili "bila obrana časti i dostojanstva, a učinili su pogrešan korak jer nisu trebali pisati pismo".

Smatra da predsjednik u Hrvatskoj ima dovoljno ovlasti, ali je "problem što ih Josipović do sada nije koristio", kazala je da je protiv monetizacije autocesta te da treba nastaviti projekt istraživanja nafte i plina u Jadranu. Na pitanje s kime će ići u drugi krug predsjedničkih izbora, Grabar Kitarović odgovara da "drugog kruga možda neće ni biti". 

Komentara 3

BU
Bubalamala
09:00 04.11.2014.

Nisam komunjara nikad bio ali podržavam socijalnu pravdu ali ne u obliku postavljanja vrećica pored kanti za smeće !

QI
qiqo
18:22 04.11.2014.

Draga moja Kolinda dobro da si zamrla posao u NATO jer nakon izbora bi ostala bez ičega jer predsjednica nećeš biti nikad a možda ne ni tada. ...

IQ
ivan.quen.5
08:05 04.11.2014.

Draga moja Kolinda komunjare te nevole i sada sve rade da te ocrne ,,moras bti pametna sto i jesi i pokazi im zube ,,,

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?