reagiranje

Klub HDZ BiH – HNS ne opstruira donošenje bilo kakve odluke o otvaranju prijelaza Gabela

17.09.2020.
u 19:32

Klub HDZ BiH – HNS u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH oglasio se povodom optužbi nekih zastupnika oko prekograničnog prijelaza Gabela. 

"S obzirom na neutemeljene optužbe nekih zastupnika u Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH o pitanju korištenja prekograničnog prijelaza između BiH i RH - Gabela, u potrebi smo javnost uputiti sljedeći demanti: Apsolutno je neutemeljena optužba jednog dijela kolega zastupnika kako naš Klub opstruira donošenje bilo kakve odluke o otvaranju navedenog pograničnog prijelaza između BiH i RH. Naime, u pripremi za zadnju sjednicu Zastupničkog doma PS BiH predložena je inicijativa da se to pitanje pokrene. Iako smo znali da je 07. rujna 2020. godine zaprimljena Nota od Ministarstva vanjskih poslova RH s prijedlogom za otvaranje svih graničnih prijelaza za prekogranični promet", navodi se u priopćenju. 

"Također smo znali da se o tome treba očitovati naše Ministarstvo vanjskih poslova i Ministarstvo sigurnosti, ipak smo prihvatili na kolegiju ZD PS BiH da se ova inicijativa pusti u proceduru. Određeno je Povjerenstvo za promet i veze ZD PS BiH da razmotri materijal i dostavi mišljenje kako bi ova inicijativa bila na dnevnome redu naredne sjednice. Međutim, predlagač je iskoristio poslovničku mogućnost i na sjednici 15.09.2020. godine zatražio da se inicijativa odmah stavi na dnevni red. Kako smo također znali da je Nota RH već upućena Ministarstvu sigurnosti BiH, a od Ministarstva sigurnosti graničnoj policiji, znali smo da je postupak već u tijeku. Znali smo da je zatraženo i mišljenje Federalnog Zavoda za javno zdravstvo o epidemiološkoj situaciji i da tek nakon dobivanja toga mišljenja Ministarstvo vanjskih poslova može odgovoriti RH na ponuđeni prijedlog.", priopćeno je. 

"Dakle, nije po nama bilo nikakvog razloga da se o ovome uopće raspravlja u Parlamentu, a osobito na način na koji je predlagač materijala inzistirao. Inicijativa ili bolje rečeno informacija o ovomu će se sigurno razmotriti na narednoj sjednici ZD PS BiH. Klub HDZ BIH – HNS nema namjeru da se bilo kome i bilo na što pravda za svoje odluke, osim onima koji su nas izabrali, ali ima potrebe da javnost dobije korektnu informaciju o ovome pitanju i da zaustavi dezinformiranje javnosti koju pojedini zastupnici šire iz samo njima znanim razloga", navode u priopćenju. 

Komentara 1

PA
Paromlin
11:51 18.09.2020.

Ovi se drže procedura ko pijan plota, pa zašto će opet doći na PS ako je već jednom bila znači neko je vratio. Jedino što znaju da blokiraju ovu državu i misle da će na taj način dobiti nešto. Pa svi se pitamo kako bi bilo da imaju još vlasti vratili bi državu 50 godina u nazad, ovako nas bar drže u 21 vijeku sa svojim blokadama.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?