odličan desert

Kolač od jabuka i vanilije zaludio Facebook: "Napravila sam ga isti dan"

15.03.2023.
u 17:14

Slatko nikad nismo odbili, a kad se radi o kombinaciji vanilije i jabuka, čini se kako je zaista nemoguće reći ne takvom divnom desertu.

Index Recepti donose odličan recept, a riječ je o prhkom kolaču, odnosno piti koja osim slatke podloge ima i nadjev od pudinga od vanilije i kiselog vrhnja, koji nije težak jer ne sadrži maslac, te na kraju sloj pirjanih jabuka s cimetom.

Na Facebooku je pobrao brdo lajkova

"Pekla ga isti dan kad sam vidjela recept, stavljala sam malo više brašna u koru, šećera u nadjev 2 žlice više i umjesto kiselog vrhnja svježi krem sir. Spremila sam ga da se ponovi. Inače, tko voli malo više jabuka, svakako bih preporučila više da se stavi, možda čak i 3 srednje veličine. Svakako sve pohvale autoru recepta, mene je oduševio", napisala je Mirjana svoje dojmove i savjete.

Recept

Sastojci

Tijesto

250 g glatkog brašna

jaje

100 g šećera (može i manje)

vanilin šećer

100 g otopljenog maslaca

prašak za pecivo

Nadjev

prašak za puding od vanilije

500 ml mlijeka

3 žlice šećera

kiselo vrhnje

vanilin šećer

Dodatno za nadjev

jabuka

vanilin šećer

šećer po želji

cimet

malo maslaca

 

Priprema

Tijesto

Od navedenih sastojaka zamijesite tijesto, odvojite malo tijesta i stavite u hladnjak sve.

 

Nadjev

Puding skuhajte i dodajte kiselo vrhnje, dobro izmiješajte.

Jabuke ogulite i narežite na kockice te pirjajte na malo maslaca, dodajte šećer, vanilin šećer i cimet. Pirjajte 10-tak minuta uz povremeno miješanje.

Slaganje i pečenje - Tijesto razvaljajte, prebacite u tepsiju, prelijte pudingom i poredajte jabuke.

Posipajte s malo cimeta i vanilin šećerom, naribajte tijesto (koje ste odvojili na početku) i pecite na 180 stupnjeva oko 45 minuta.

Savjet

Umjesto jabuka možete koristiti i drugo voće, sve ovisi o sezoni. Uskoro dolaze jagode, nakon njih maline i borovnice, pa marelice, a onda sočne šljive...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?