Opet zapeli pregovori

Kolektivni granski ugovori koji definiraju prava radnika, plaće, bolovanja, odmore..., na čekanju

09.10.2014., Zagreb - Usprkos velikom broju neprodanih novih stanova, izgradnja novog POS kompleka stambenih zgrada u Zaprudju je u punom jeku. Photo: Grgur Zucko/PIXSELL
29.05.2016.
u 07:00

Glavni odbor Saveza samostalnih sindikata BiH odlučio se povući iz rada Ekonomsko-socijalnog vijeća FBiH ako Vlada Federacije BiH, kako stoji u proglasu, ne krene s pregovorima o usklađivanju granskih kolektivnih ugovora te izvan snage stavi odluku o oglašavanju, nevažećima odluke o upisu i promjeni upisa u Registru udruženja FBiH Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja FBiH.

Pregovori o usklađivanju granskih kolektivnih ugovora kojima se, nakon višemjesečne “verbalne borbe” sindikata i poslodavaca te institucija vlasti, konačno definiraju sva radnička prava, od iznosa minimalnih plaća, prava na štrajk, uvjeta za otkaz, davanja godišnjih odmora, bolovanja..., kasne i Udruga poslodavaca Federacije BiH je prije mjesec dana dobila od federalne Vlade ultimatum da krene u pregovore.

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?