PRIPAZITE

Koliko popiti na uredskoj zabavi? Par pića je okej, ali...

11.12.2019.
u 16:40

Sve što vaš poslodavac smatra kao neprimjereno ponašanje, može vas dovesti do otkaza, bez obzira dogodi li se to u uredu ili na uredskoj zabavi, kažu stručnjaci za ljudske resurse

Uredska božićna zabava je čudan i jedinstven društveni događaj. Obavezno druženje sa vašim kolegama i šefovima, od koji su vam samo nekolicina prijatelji, u kojem se pokušavate zabaviti bez da se osramotite, piše Metro. Teško je to uskladiti. A alkohol je uglavnom najteži element za obuzdati. Ustvari, koliko se smijete napiti na vašoj uredskoj zabavi?

Niste u uredu i zapravo nije vaše radno vrijeme te su svi lijepo odjeveni, ali to ne znači da se mogu zaboraviti sva profesionalna pravila. Ali to je lako za zaboraviti kada se uključi i slobodan bar. 

  Ovaj tjedan već smo pisali o stvarima na uredskoj božićnoj zabavi za koje možete dobiti otkaz, ali za to morate napraviti nešto stvarno grozno. 

"Sve što vaš poslodavac smatra kao neprimjereno ponašanje, može vas dovesti do otkaza, bez obzira dogodi li se to u uredu ili na uredskoj zabavi", objasnila je Rachel Suff, stručnjakinja za ljudske resurse. S obzirom na Rachel, to uključuje fizički napad, seksualno uznemiravanje (i druge načine uznemiravanje i diskriminacije), krađu i nepoštovanje vašeg ugovora vezanog uz drogu i alkohol.

Ali što ako ste jako pijani? Petljati se u govoru, ljubiti krivu osobu, padanje po stepenicama, spavanje na pločniku ispred zabave... To nije kompletna nemogućnost rada, ali stručnjaci savjetuju da se to ne radi.

"Rekao bih da je nekoliko pića u redu, ali ne više od toga. Stvarno ne želite biti pijani na vašoj uredskoj božićnoj zabavi", kaže Peter Lawrence, stručnjak u HR-u "Ako se počnete osjećati pijano, vrijeme je da odete doma."

Peter se prisjeća incidenata na uredskim zabavama kada se se zaposlenici toliko napili da su počeli očijukati sa svojim šefovima, a i jednog incidenta gdje se jedna ženska ososba, koja je bila voditeljica, onesvijestila ispred vlasnika tvrtke.  "Voditeljica reklamnog odjela je toliko popila da kada se ustala i prišla vlasniku, samo srušila na pod ispred njega."

"Sasvim je neprofesionalno previše popiti na uredskoj božićnoj zabavi. Važno je pokazati dobro ponašanje i ispuniti visoka očekivanja. Ljudi nekada kažu stavri koje ne misle stvarno ili koje će požaliti kada su pijani i to može dovesti do problema i izmaknuti kontroli. A to prikazuje tvrtku u lošem svijetlu."

Paul Simms, šef jedne marketinške tvrtke, kaže da je jedino važno da ako se pije na uredskoj zabavi da se zna granica koja se ne prelazi, a to je ako netko krene vrijeđati ili biti agresivan. "Sve dok je netko veseo i dobar dok je pijan, nema nikakvih problema", nadodaje Paul. 

Sve dok znate svoje granice, nema problema sa pijenjem alkohola na uredskoj zabavi. Jedino ako se sjećate svojih sramotnih pijanih noći, najbolje je ostati trijezan. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?