Polnoćka misa u Banjojluci

Komarica: Suština slavljenja Božića nije u izobilju hrane nego u duhovnoj radosti i mirenju sa sobom i svojim bližnjima

sfasf
25.12.2016.
u 10:42

Pomoćni biskup banjolučki mons. dr. Marko Semren predslavio je u banjolučkoj katedrali Svetog Bonaventure 24. prosinca, Božićno bdijenje - Misu Polnoćku s početkom u 24 sata. Na misi je sudjelovalo stotinjak vjernika. 
Na jučerašnji Badnji dan, u biskupskom Ordinarijatu okupilo se petnaestak svećenika iz banjolučkog kraja na tradicionalno božićno čestitanje biskupu Franji Komarici i njegovom pomoćnom biskupu Semrenu. Nakon Božićne pjesme, pomoćni biskup Semren je u ime svih nazočnih uputio prigodnu božićnu čestitku biskupu Komarici.
U obraćanju svećenicima biskup Komarica podsjetio je i na proteklu godinu, koja je prošla u znaku Božjeg milosrđa, napomenuvši da „kao članovi Crkve i Kristovi suradnici i dalje trajno trebamo prakticirati djela milosrđa nalazeći se među našim sugrađanima, koji pate zbog težine nepravde i vlastitog grijeha – pomažući im da ne klonu“. Pozvao je sve svoje „vrijedne suradnike“ da budu i ubuduće „otvoreni poticajima Duha Svetoga, ne bojeći se novih zadaća i novih izazova u izvršavanju svoga apostolskog djela u ovom dijelu naše Crkve i Domovine“. On je svima zaželio obilje Božjeg mira i duševne radosti uz svetkovinu Božića, kao i tijekom cijele Nove 2017. godine.
Biskup Komarica čestitao je Božić i svim vjernicima koji ovaj praznik mira i čovjekoljublja slave 25. decembra. On je poručio da suština slavljenja Božića nije u izobilju hrane nego u duhovnoj radosti i mirenju sa sobom i svojim bližnjima.
- Sadržaj Božića bi svatkoga od nas, koji taj najradosniju kršćanski blagdan slavimo, bilo po novom gregorijanskom kalendaru ili za 13 dana po starom julijanskom, trebalo da oslobodi od naših unutarnjih i spoljnih vezanosti za samo materijalni ugođaj, za lažno blještavilo koje često rađa duhovnom prazninom i siromaštvom, a nerijetko i beznađem i strahom od ljudi i događaja - rekao je biskup Komarica.
U božićnoj poruci, banjalučki biskup je naglasio da je sadržaj svetkovine Božića definitivni ulazak Boga u ljudsku istoriju da je učini humanijom. On je Božić i Novu godinu čestitao i vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti koji praznike obilježavaju po julijanskom kalendaru. Biskup Komarica pozvao je vlasti da sugrađanima obezbijede dostojanstven život i omoguće povratak na vjekovna ognjišta.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?