Investicija ili migracije

Kompanija nekada bliskog Trumpova suradnika CalErin zanima se za gradnju Kongore

17.06.2017.
u 07:00

Nakon kineskih investitora, ali i određenih najava Hrvatske elektroprivrede (HEP) da bi mogla ući u investiciju glede izgradnje termoelektrane i rudnika Kongora, posljednji u nizu velikih partnera koji su istaknuli zanimanje jest grupacija CalErin čiji su pojedini članovi iznimno blisko surađivali s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom. CalErin je investicijska kompanija koja ulaže u brojne industrije i gospodarske grane, od poljoprivrede, energetike, do IT tehnologija. U njezinoj upravi je umirovljeni američki veleposlanik Michael Ussery koji je svojedobno bio političko-poslovni savjetnik u Trumpovoj kompaniji, a pokrenuo je na desetke međunarodnih kompanija. Ussery čak i sada održava jako dobru komunikaciju s američkim predsjednikom, odnosno ljudima iz njegove administracije.

Ključna tema na izborima

Zbog toga zanimanje na termoelektranu Kongora, ali i termoelektranu Miljevina iz toga stajališta izaziva veću pozornost. No, za realizaciju ovoga projekta vjerojatno bi bilo puno manje problem pronaći novac nego riješiti političke prijepore koji godinama postoje i oko kojih se čak dobivala i gubila vlast, pa i dijelile političke stranke. 

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?