Nesporazumi u stranci

Suljagić i Bajrović izbačeni iz DF-a, Podžić podnio ostavku

df
15.12.2015.
u 17:30

Predsjednik Demokratske Fronte (DF) Željko Komšić je pred početak sjednice Predsjedništva DF-a zatražio od generalnog tajnika stranke, Sifeta Podžića da podnese ostavku na tu poziciju te da se Emir Suljagić i Reuf Bajrović brišu iz evidencije DF-a.

U otvorenom pismu upućenom članovima i članicama DF-a koje je objavljeno na službenoj stranici stranke, Komšić ističe da se glasovanje Sifeta Podžića za Nikolu Poplašena kao člana Upravnog odbora Agencije za visoko obrazovanje BiH dogodilo bez njegovog znanja te da je to „neoprostiva politička greška“. Obrazlažući zahtjev da se Bajrović i Suljagić isključe iz DF-a Komšić ih je optužio za spletkarenje i montiranje laži kroz medije.

Komšić je istodobno poručio članstvu da ukoliko Predsjedništvo DF-a nije u stanju ili neće da donese odluku odmah, njegovo pismo se može tretirati kao neopoziv zahtjev za brisanje njegovog imena iz evidencije stranke.

Na sjednici Predsjedništva stranke Demokratske Fronte jednoglasno je odlučeno da Reuf Bajrović i Emir Suljagić budu izbačeni iz ove stranke, a Sifet Podžić je podnio ostavku na mjesto generalnog tajnika stranke.

Prethodno su Suljagić i Bajrović napustili sjednicu nakon što je Željko Komšić zatražio brisanje njihovih imena iz evidencije stranke.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?