Sveučilišni profesor Mile Lasić

"Komšićev DF je stranka prebjega i nije spreman za ozbiljne promjene"

lasic
Foto: agencije
28.10.2014.
u 23:13

Sveučilšni profesor Mile Lasić smatra da buduća vlast u BiH mora imati snažnu dvotrećinsku većinu i većinski legitimitet u narodu. Pri tome tvrdi kako ne bi bilo dobro da unutar vlasti u Federaciji bude DF Željka Komšića, prosuđujući da ta stranka nije spremna ni za kakve ozbiljne promjene.

- Unutar entiteta i u državi neophodno je imati partnere u vlasti sa snažnom dvotrećinskom većinom i većinskim legitimitetom u narodu. U FBiH se nikako ne bi smjele zaobići SDA i HDZ BiH, ali je i nužno ovom parnerstvu pridodati one s kojima će doći do dvije trećine. I to je prvi problem. Da li bi SBB mogao resetirati odnose sa SDA ili će pokušati napraviti kontrakoaliciju sa DF-om, a bez SDA? Poželjno bi bilo da se stvori dvotrećinska većina stranaka desnog centra. Ne bi bilo dobro da unutar vlasti u Federaciji bude DF Željka Komšića, najprije jer je to stranka prebjega, koja nije spremna ni za kakve ozbiljne promjene. Apeliram da se formiraju koalicije razuma - naglašava Lasić za Nezavisne novine.

Komentara 2

MA
mate45
16:09 29.10.2014.

To je isto kao i ORAH stranka Mirele Holi u Hrvatskoj. Članovi SDP-a nezadovoljni Milanovićom drukaju za ORAH. Isto tako članovi nezadovoljni Lagumdžiujom glasovali su za Komšića. To je napuhana stranka nespremna da preuzme bilo kakve obveze.

Avatar marengo2
marengo2
22:17 29.10.2014.

Nije problem Zeljka Komsica sto je izasao iz jedne stranke i napravio drugu,problem je sto Zeljko Komsic neda niti prozboriti o daljnim podjelama e to je ono sto vas boli i sto vas smeta kod tog covjeka... Boze kako ste samo prozirni i podmukli....

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?