PODGORICA

Konaković i Abazović: Politička stabilnost na Balkanu pretpostavka za daljnji razvoj

23.02.2023.
u 16:19

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković danas se tijekom službenog posjeta Crnoj Gori susreo se predsjednikom Vlade Crne Gore Dritanom Abazovićem.

Abazović je čestitao Konakoviću preuzimanje dužnosti i brzo formiranje Vijeća ministara Bosne i Hercegovine. Kazao je da je Crna Gora iskreni prijatelj Bosni i Hercegovini i da je svakako u fokusu Crne Gore razvijanje brojnih mogućnosti suradnje između dviju zemalja.

Istaknuo je kako upravo bilateralni odnosi BiH i Crne Gore mogu poslužiti kao primjer uspješne suradnje, te da Crna Gora u potpunosti poštiva teritorijalni integritet i suverenitet BiH i podržava europsku agendu Bosne i Hercegovine.

Ministar vanjskih poslova Konaković zahvalio je na gostoprimstvu i kazao da je ovo prilika da se razgovara i o nekim važnim temama i kvalitetnim zajedničkim projektima o kojima će više govora biti u narednom periodu.

Istaknuo je da je politička stabilnost na Balkanu pretpostavka za svaki daljnji međusobni razvoj i da posjete zemljama u susjedstvu pokazuju jasno opredjeljenje.

Naveo je da je suradnja Crne Gore i Bosne i Hercegovine pitanje zajedničkih šansi.

Naglasili su da je dobrosusjedska politika koja promovira univerzalne vrijednosti imperativ obje zemlje, saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije