na marginama zasjedanja Opće skupštine UN-a

Konaković i Cafier: Intenzivirati ekonomsku suradnju BiH i Argentine

19.09.2023.
u 21:45

Naglašena je potreba intenziviranja ekonomske suradnje, budući da je obim trgovinske razmjene u prošlosti bio minimalan.

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković sastao se danas, na marginama 78. zasjedanja Opće skupštine Ujedinjenih naroda, s ministrom vanjskih poslova, međunarodne trgovine i vjere Republike Argentine Santiagom Cafierom.

Tijekom susreta su istaknuti dobri politički odnosi dviju zemalja, bez otvorenih pitanja, te naglašeno prijateljstvo BiH i Argentine unatoč geografskoj udaljenosti, priopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH. 

Naglašena je potreba intenziviranja ekonomske suradnje, budući da je obim trgovinske razmjene u prošlosti bio minimalan.

Argentinska strana informirala je izaslanstvo BiH da je 5. rujna 2023. godine donesena odluka o ukidanju viza za građane Bosne i Hercegovine. 

Na sastanku je bilo riječi i o značaju razmjene posjeta na svim razinama u cilju unaprjeđenja bilateralnih odnosa, suradnji BiH i Argentine u međunarodnim organizacijama, posebno u okviru UN-a, te kandidaturi Bosne i Hercegovine za članstvo u Ekonomskom i socijalnom vijeću (ECOSOC) za razdoblje 2025.-2027. godine.

Konaković i Cafier razmijenili su mišljenja i o političko-društvenim prilikama i vanjsko-političkim prioritetima obje zemlje.  

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?