Lider Naroda i pravde

Konaković: Ponavljam, nije u redu da Bošnjaci biraju hrvatskog člana Predsjedništva

konaković
N1
18.09.2021.
u 08:31

Lider Naroda i pravde Elmedin Konaković kategorično je odbacio optužbe da podržava Čovića i na taj način pomaže u podjeli države, te je ponovio stavove po kojima je i ranije bio poznat.

“Upravo to rade ovi koji su nas doveli u situaciju da samo kroz prosvjede možemo izraziti svoje stavove, a kroz institucije vrlo slabo ili nikako. Ponovio sam više puta da su Bošnjaci izabrali hrvatskog člana Predsjedništva BiH, i dalje mislim da to nije u redu. S druge strane se apsolutno protivim prijedlozima Dragana Čovića po kojima bi se popunjavanje Doma naroda radilo geografski – to bi bio uvod u treći entitet. I protiv toga ćemo se boriti dok smo živi”, poručio je.

Prvi čovjek NiP-a je istaknuo kako je prijedlog ove stranke s četvrtim članom Predsjedništva BiH “dobio na važnosti” kad su se počeli analizirati prijedlozi jedne i druge strane. Dodao je kako se do sada nije čuo prijedlog SDA.

“Vidjeli smo kao radni papir, ali nismo čuli službeni stav SDA”.

Na kraju razgovora za N1 podsjetio je na “ključnu stvar” u vezi sa izbornom reformom.

“Nužna je izmjena Ustava BiH. Ne postoji nijedno pravedno rješenje hrvatskog pitanja, a da istovremeno ne rješava pitanje građana BiH koji ne pripadaju etničkim skupinama. Sve dok se neko iz te skupine ne bude mogao kandidirati za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine mi nismo riješili problem. Samo smo, možda, malo umirili Čovića”, poručio je lider Naroda i pravde Elmedin Konaković.

Komentara 2

IN
ima_nešto
22:45 18.09.2021.

BiH ne može funkcionirati ako najveće stranke ne rade u duhu mirovnog sporazuma. A time sukobljene strane Srbi, Bošnjaci i hrvati biraju svoje članove u predsjendništvu. Zbo mira a ne zbog demokracije.

IJ
I ja tebi
14:51 18.09.2021.

Koje su to ljigave ništarije. Čim netko traži ravnopravnost oni ga proglase da anti BiH i da hoće cijepiti državu. Jedini koji hoće da unište BiH su Gadivi iz SDA i njihovi poslušnici i lopovi i nitko drugi. Ali došlo dilo na vidjelo i sve se vidi maske su pale.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?