MOSTAR

Kordić i Marić obišli lokaciju na kojoj će se graditi olimpijski bazen

17.08.2022.
u 15:10

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić i predsjednik mostarskog Gradskog vijeća Salem Marić, zajedno sa nadležnim u upravi za izgradnju infrastrukturnih projekata, u srijedu su obišli lokaciju (Južni logor) na kojoj će se graditi olimpijski bazen.

Ovom prilikom, zajedno s direktorima javnih obrazovnih ustanova Grada Mostara, predstavljen je i dogovoren način izmiještanja objekata koje te škole koriste, a u svrhu oslobađanja prostora za bazen čija izgradnja treba uskoro početi, priopćeno je iz Grada Mostara.

Kako je najavljeno, početkom rujna bit će raspisan javni oglas za izvođače radova na izgradnji olimpijskog bazena u Mostaru, te sva ostala dinamika planiranih radova ovisi o istom.

Očekivanja su da se već u listopadu krene s izvođenjem potrebnih radova na izmještanju objekata i stvaranju uvjeta na prostornoj cjelini na kome se planira skora gradnja.

Predstavnici Grada Mostara posjetili su i Udruženje "Sunce“ Mostar, koje se nalazi na lokaciji planiranog bazena.

"Brinući o društvenom dobru i projektima zajedno sa predstavnicima udruženja dogovoreno je da će Grad Mostar par stotina metara iznad lokacije izgraditi novi objekt za potrebe ovog udruženja kako bi nastavilo sa svojim plemenitim radom, nakon čega će stari objekt biti uklonjen", stoji u priopćenju.

Podsjetili su kako je aktualna struktura gradskih vlasti Mostara osigurala je financijsku podršku Vlade Federacije za izgradnju bazena u iznosu osam milijuna maraka, te poduzela aktivnosti na izradi projektne dokumentacije i stvaranju uvjeta za gradnju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije